vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie: Dit waren de hoogtepunten van deze bijzondere speelronde

Tweede Divisie: Dit waren de hoogtepunten van deze bijzondere speelronde

Zal speelronde 12 voorlopig de laatste speelronde blijken? Of enkel de laatste speelronde voorlopig mét publiek? Afijn, drie duels werden afgelast vanwege coronabesmettingen, zes gingen er wel door en dit waren de hoogtepunten in vogelvlucht.

Scheveningen en IJsselmeervogels maakten er op een herfstachtig Houtrust een boeiend duel van dat beide kanten op kon. Het was de ploeg van John Blok, de voorbije weken niet in blakende vorm, die na een half uur op voorsprong kwam via Mike de Niet na een mooie aanval en een puike voorzet van Barry Rog. Vlak na rust deed IJsselmeervogels via Khalid Tadmine wat terug, al claimde Scheveningen dat Rydell Poepon even daarvoor hands zou hebben gemaakt: 1-1. Bij de Vogels maakte Danny van den Meiracker in het laatste half uur zijn rentree in de competitie na lange afwezigheid door blessureleed. Van den Meiracker zag echter hoe zijn ploeg met lege handen huiswaarts keerde, want Scheveningen pakte in blessuretijd de volle buit, met dank aan de tweede treffer van De Niet: 2-1.

Alle ogen waren bij Spakenburg gericht op interim-coach Chris de Graaf, maar natuurlijk ook op diens mentor, de teruggekeerde Jochem Twisker. En ook de basisplaats voor Vince Gino Dekker, verbannen onder de weggestuurde trainer Eric Meijers, was opvallend. De Blauwen hebben hard punten nodig en hoewel Noordwijk er een stuk beter voorstaat, leefde op de Westmaat de gedachte dat de ploeg van Kees Zethof de ommekeer kon gaan betekenen. Het duel ging aardig gelijk op in de eerste helft, waar Noordwijk in de beginfase aardige kansen had en Spakenburg vooral via Dekker gevaarlijk was. Het was dan ook de voorzet van de Ermeloër die Floris van der Linden in staat stelde de 1-0 te scoren. Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld: Noordwijk mocht best aanvallen van Spakenburg, maar de thuisploeg kreeg net wat meer en gevaarlijkere kansen. Ook in de tweede helft bleef Dekker de meest dreigende man: hij bood Lowie van Zundert een grote kans die eerst werd gemist, maar in de slotfase kreeg Van Zundert opnieuw een gelegenheid en nu was het wel raak: 2-0. Dat was tevens de eindstand.

Op de Middelmors ontving Rijnsburgse Boys het Haarlemse Koninklijke HFC, een duel der subtoppers. In de beginfase kreeg de ploeg van Henk Wisman best wat kansen, claimde Jeffrey Jongeneelen tevergeefs een strafschop, maar was het Gerry Vlak die HFC op 0-1 bracht. Een paar minuten later was Mehmet Yüksel bovendien dichtbij een verdubbeling van de score, maar zijn slalom werd niet beloond met een treffer. Vlak voor de pauze schreeuwde alles wat geel en zwart koestert opnieuw tevergeefs om een strafschop. Bijzonder was bovendien dat bij HFC vlak voor rust de lang geblesseerde doelman Michael Michaelis werd gewisseld voor Duke Verduin. Direct na de pauze kreeg Sietse Brandsma een dot van een kans, maar hij kreeg de tweede treffer er niet in. En Rijnsburg? Dat was duidelijk niet in goede doen, want op eigen veld moest het toezien hoe de Koninklijke dreigender was. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-2, omdat Jim Hulleman in de slotfase een strafschop benutte. Zondag lees je van dit duel een uitgebreid verslag.

Katwijk had het lastig met ASWH. De ploeg van Anthony Correia kwam na een kwartier wel op voorsprong via Killian van Mil, maar de Ambachters bleken taai. Yarick Dorst maakte een minuut later al gelijk: 1-1. Vier minuten later kon het Katwijk-publiek weer juichen toen Ahmed el Azzouti na een goede combinatie de 2-1 binnenprikte. Maar zoals gezegd: ASWH beschikte over veerkracht want na ruim een half uur pegelde Clarence Bijl van afstand de 2-2 binnen in de kruising. Na rust voerde Katwijk de druk op, maar ASWH hield lang stand. Pas in de slotfase viel dan toch de 3-2, gescoord door Rick van der Meer. Dat was tevens de eindstand, waardoor Katwijk wederom goede zaken doet en soeverein aan kop blijft. De grootste tegenstander van de oranje-zwarten is waarschijnlijk het coronaspook dat al twee seizoenen rondwaart en ook dit seizoen wel weer eens roet in het eten kan gooien.

TEC ging met ruime cijfers onderuit op het Kasteel tegen Jong Sparta. De openingstreffer was van Marouane Afaker. TEC kwam echter terug in de wedstrijd, al was het dankzij een wat goedkope strafschop. Gino Bosz had daar geen moeite mee en scoorde de 1-1. Jong Sparta liet zich er niet door van de wijs brengen: Patrick Brouwer maakte razendsnel de 2-1. Toen Barry Beijer na rust zijn eigen doelman passeerde, was het verzet wel gebroken: 3-1. Jeremy van Mullem bepaalde de eindstand op 4-1.

De uitslagen:
Katwijk – ASWH 3-2
Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC 0-2
Scheveningen – IJsselmeervogels 2-1
Spakenburg – Noordwijk 2-0
Jong Sparta – TEC 4-1

GVVV – AFC, HHC Hardenberg – Excelsior Maassluis en Kozakken Boys – De Treffers werden afgelast vanwege coronabesmettingen. Jong FC Volendam – Quick Boys was reeds eerder al uitgesteld.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS