maandag, november 29, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de hoogtepunten van de wedstrijden van deze...

Tweede Divisie | Dit waren de hoogtepunten van de wedstrijden van deze speelronde

We zijn aanbeland bij speelronde 9. De speelronde waarin Gert Peter de Gunst debuteert bij IJsselmeervogels en Dennis van Meegdenburg als interim het watermakende vlaggenschip van GVVV moet proberen te redden. Dit waren de meest opvallende gebeurtenissen van vanmiddag.

Opvallend was zonder twijfel de zege van Jong FC Volendam bij AFC. Helemaal omdat de Amsterdammers midweeks nog Telstar van het veld poetsten met 4-0, tegen de Volendamse beloften werd met 1-3 verloren. Daardoor verliest de ploeg van Uli Landvreugd net als aan het begin van het seizoen dure punten in de titelrace.

Rijnsburgse Boys verzuimde te profiteren van de Amsterdamse uitglijder. Op bezoek bij Noordwijk keerden de Uien zonder punten terug naar de Middelmors. Thomas Reynaers scoorde al vroeg de 1-0, gevolgd door de 2-0 van Emiel Wendt na een half uur spelen. Vervelend daarbij was wel dat Rijnsburg-doelman Michel Bekkers geblesseerd raakte en per brancard van het veld moest worden gedragen en per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. In het resterende uur slaagde Rijnsburg er niet in nog iets aan de 2-0 achterstand te veranderen.

Excelsior Maassluis herstelde zich van de 4-2 nederlaag bij Spakenburg door op het eigen Dijkpolder met 2-0 te winnen van Kozakken Boys. Vincent van den Berg maakte vlak na rust de 1-0, Giovanni da Fonseca bepaalde de eindstand op 2-0. Voor Kozakken Boys begint daardoor de sportieve situatie inmiddels ook penibel te worden, want de Werkendammers zijn afgegleden naar de plekken die verplichten tot play offs om promotie/degradatie na de competitie.

IJsselmeervogels is sinds het vertrek van Berry Smit bezig aan een opvallend sterke reeks. Na zeges tegen Rijnsburgse Boys en Jong FC Volendam werd op de eigen Westmaat ook gewonnen van Jong Sparta. Het betekende de eerste zege onder de nieuwe trainer Gert Peter de Gunst. Pieter Langedijk maakte op aangeven van Khalid Tadmine vlak na rust de 1-0, Stan Beune scoorde diep in blessuretijd de bevrijdende 2-0. Voor Jong Sparta is het juist de derde nederlaag op rij.

ASWH en Quick Boys deelden de punten. Het duel ontbrandde pas goed en wel na rust, toen Darren Maatsen opnieuw trefzeker was voor de Katwijkers. Een kwartier voor tijd maakte Diego Snepvangers echter gelijk, waardoor het duel eindigde in 1-1.

De opleving van Spakenburg leek van korte duur, want de Blauwen kwamen tegen HHC op een 3-0 achterstand door treffers van Jesper Drost, Hero van Lopik (eigen doelpunt) en Serge Fatima. Maar een knotsgekke slotfase leverde de ploeg van Eric Meijers nog een punt op. In de slotfase kwam Spakenburg nog terug tot 3-3 door een benutte strafschop van Floris van der Linden, een goal van Koos Werkman en een eigen goal van HHC-verdediger Kevin Gortz. Eindstand zodoende 3-3.

Hoe zou GVVV reageren na het vertrek van Jochem Twisker? Een schokeffect bleef uit tegen Katwijk, want hoewel de Veenendaalers een uur lang ‘de nul’ hielden, ging het daarna alsnog mis. Killian van Mil scoorde op aangeven van Marciano Mengerink de 1-0, Danny van Haaren bepaalde de eindstand een kwartier later op 2-0. Daarmee deed Katwijk, door de nederlagen van AFC en Rijnsburgse Boys, uitstekende zaken. Opvallend was dat interim-coach Dennis van Meegdenburg zijn zoon Jaidy liet debuteren in de slotfase op de Krom.

Koninklijke HFC en Scheveningen deelden de punten. Mike de Niet scoorde na een half uur de 0-1, een kwartier voor het einde maakte Wessel Boer de gelijkmaker voor de Haarlemmers.

De uitslagen:
AFC – Jong FC Volendam 1-3
ASWH – Quick Boys 1-1
Excelsior Maassluis – Kozakken Boys 2-0
HHC Hardenberg – Spakenburg 3-3
IJsselmeervogels – Jong Sparta 2-0
Katwijk – GVVV 2-0
Koninklijke HFC – Scheveningen 1-1
Noordwijk – Rijnsburgse Boys 2-0

Zondag
TEC – De Treffers

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS