zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie: Dit waren de highlights van vanmiddag

Tweede Divisie: Dit waren de highlights van vanmiddag

Vijf koplopers die hun vliegende start wat extra vleugels wilden geven en verschillende clubs waar het chagrijn langzaam hoorbaar is. Speelronde 3 in de Tweede Divisie werd in z’n geheel op zaterdagmiddag gespeeld en dit waren de highlights vanaf de verschillende velden.

De kraker op de Westmaat tussen Spakenburg en Katwijk kende vooral een bizar slot. Ahmed el Azzouti had Katwijk na een kwartier uit een wat rommelige situatie op 0-1 gezet. Het antwoord duurde maar een paar minuten en kwam van Floris van der Linden, die een hoekschop inkopte: 1-1. Direct na rust maakte zijn aanvalskompaan Robin Eindhoven, na een perfecte voorzet van Van der Linden, de 2-1. De tweede helft was er vervolgens één van op en neer golvende aanvallen, de nodige kansen, waarbij Quintón Christina met nog zo’n tien minuten op de klok doelman Leon ter Wielen kansloos liet: 2-2. Spakenburg verzamelde de moed, ging op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar kreeg het deksel op de neus. Diep in blessuretijd gaf El Azzouti voor op Tim Freriks, die knap binnenkopte en zo Katwijk de volle winst bezorgde: 2-3.

AFC boekte een belangrijke zege op Scheveningen, één van die vijf koplopers. De Amsterdammers snakten naar een zege na slechts één punt uit de eerste twee duels en dankzij een rake vrije trap van Thomas Verhaar kwam de voorsprong er halverwege de eerste helft: 1-0. Vlak voor tijd maakte Matthijs Jesse op de counter de 2-0.

Het Haags kwartiertje is alom bekend, maar in Veenendaal zag GVVV het Volendam kwartiertje en wel direct vanaf de aftrap. Na 16 minuten keek de ploeg van Jochem Twisker tegen een pijnlijke 0-3 achterstand aan. Dat deed de coach besluiten tot ingrijpen. Jordi Bitter gaf de Blauwen weer wat hoop tien minuten later, maar terwijl GVVV jacht maakte op de aansluitingstreffer, was het Jong Volendam dat het duel besliste via Koen Blommestijn. Kai Huisman scoorde nog wel de 2-4, maar de eindstand werd bepaald door Walid Ould Chikh: 2-5.

Ook Noordwijk en IJsselmeervogels kenden allesbehalve een denderende start van het seizoen. Een zege op Duinwetering was dan ook al behoorlijk welkom. Het was IJsselmeervogels, met Rydell Poepon in de basis en Danny van den Meiracker die vroeg uitviel, dat via Steven Sanchez Angulo na een klein half uur de 0-1 maakte. Youri de Winter zorgde er echter voor dat beide ploegen met 1-1 gingen rusten. Na de pauze viel de wedstrijd de kant van Noordwijk op. Stef van der Zalm maakte even na de thee op magnifieke wijze de 2-1. Zijn omhaal vloog tegen de touwen. De 3-1 van Marc de Kruijs betekende helemaal een mokerslag voor de Rooien. Vlak voor tijd werd het duel toch nog spannend. Eerst kreeg Noordwijker Toer Bouwman rood, daarna scoorde Poepon direct zijn eerste voor de Vogels. Het kon echter niet voorkomen dat de punten in Noordwijk bleven.

Quick Boys heeft het bijna altijd wel lastig met De Treffers en vanmiddag was daar geen uitzondering op. Na twintig minuten maakte Gavin Vlijter de 0-1 voor De Treffers. Daarmee profiteerden de gasten optimaal van de geboden mogelijkheden en hield het verder de defensie goed gesloten. Vlijter had na een uur spelen ook een tweede kunnen maken, maar zijn poging was te wild en onnauwkeurig. De poging om de schade te repareren werd voor Quick Boys lastiger toen de ingevallen Levi van Duijn, vorige week nog de held van Katwijk-Zuid, een rode kaart kreeg na een opstootje. Het lukte Quick Boys dan ook niet om de achterstand weg te poetsen en dus ging De Treffers er met de zege vandoor: 0-1.

Het duel tussen Excelsior Maassluis en Koninklijke HFC mag gerust bloedstollend genoemd worden. HFC kende een droomstart toen Roy Castien al na een minuut de 0-1 maakte. Maar vlak voor rust kwam de ploeg van Tamerus met tien man te staan na een rode kaart voor Oscar Wilffert. Tegelijk gaf de scheidsrechter een strafschop aan Excelsior M, die werd benut door Daan Blij. Na de pauze maakte Sietse Brandsma enigszins tegen de verhouding in de 1-2. Maar in de slotfase knokte Excelsior M zich toch nog naar de zege. Eerst maakte gabri Urbanus gelijk, waarnagood old Vincent van den Berg de equipe van Dogan Corneille de zeer welkome winst bezorgde: 3-2.

ASWH pakte nog geen punt dit seizoen en kreeg een outsider voor de titel op bezoek in Kozakken Boys. De ploeg van Rogier Veenstra kwam na een kwartier op voorsprong door Luuk Admiraal: 1-0. De Ambachters hadden via Daniel Wissel bovendien de marge kunnen verdubbelen, maar de spits schoot voorlangs. Na rust ontstond er steeds meer druk vanuit de Werkendamse gasten. Twintig minuten voor het einde leidde dat tot de gelijkmaker, gescoord vanuit een rebound door Yordi Teijsse. Dat was tevens de eindstand.

Ook Rijnsburgse Boys verloor haar ongeslagen status. Op het Kasteel zorgde Patrick Brouwer voor de vroege achterstand van de Uien. Na ruim een half uur spelen maakte Dani van der Moot de 1-1. De ploeg van Henk Wisman kreeg ook kansen om aan de leiding te komen, maar verzilverde deze niet. Dat deed Jong Sparta wel na vijf kwartier voetballen. Pepijn Doesburg maakte de 2-1. Onder meer Robbert Olijfveld was dichtbij een nieuwe gelijkmaker, maar hij trof de paal. In blessuretijd bepaalde Marouana Afaker de eindstand op 3-1 en leed Rijnsburg de eerste nederlaag van het seizoen.

In Hardenberg ontving het nog puntloze HHC het nog ongenaakbare TEC. De Tielse ploeg stond al na 2 minuten spelen op 0-1 via Junior Ebobo. Maar wie daarmee een startschot van een doelpuntenregen verwachtte, kwam bedrogen uit. Toch was op de inzet van beide ploegen niets aan te merken en zeker richting het einde stond TEC flink onder druk. Met dank aan puike reddingen van doelman Kees Heemskerk bleef TEC lange tijd overeind, tot HHC in blessuretijd een strafschop kreeg toegekend. De ingevallen Rob van der Leij hield het hoofd koel en scoorde de 1-1.

De uitslagen:
AFC – Scheveningen 2-0
GVVV – Jong FC Volendam 2-5
Noordwijk – IJsselmeervogels 3-2
ASWH – Kozakken Boys 1-1
Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 3-2
HHC Hardenberg – TEC 1-1
Quick Boys – De Treffers 0-1
Spakenburg – Katwijk 2-3
Jong Sparta – Rijnsburgse Boys 3-1

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD