dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de highlights van deze speelronde

Tweede Divisie | Dit waren de highlights van deze speelronde

Speelronde 4 gaat de boeken in als een zaterdag waarop de nodige verrassingen plaatsvonden. Zo bleek ook Katwijk niet onaantastbaar, want Rijnsburgse Boys zegevierde op de Middelmors. Kozakken Boys en Spakenburg deelden de punten in een soms verhit maar zeker ook knotsgek duel. Een puntendeling was ook het resultaat bij Quick Boys – AFC.

Rijnsburgse Boys mogen we zeker niet uitvlakken als titelkandidaat. Dat signaal gaven de Uien in de derbytopper tegen Katwijk. Daarin was Dani van der Moot verantwoordelijk voor beide treffers op de Middelmors. Mooi moment was het eerbetoon van de Katwijk-fans voor de overleden Frans Albers. Het duel raakte in de slotfase nog even verhit. Eerst kreeg Robbert Olijfveld rood na een overtreding van achteren, vlak voor tijd kon ook Katwijk-aanvoerder Robbert Susan inrukken. Het bleef bij 2-0, waardoor Rijnsburg naast Katwijk komt. Zondagochtend lees je een uitgebreide reportage van dit duel.

TEC profiteerde van de nederlaag van Katwijk door nipt te winnen van Excelsior Maassluis. Op sportpark de Lok bleek een eigen doelpunt van Darwin Heuvelman uiteindelijk doorslaggevend. Daarmee kreeg TEC misschien wat veel. In blessuretijd kreeg Vincent van den Berg (Excelsior M) nog rood.

Spakenburg leek in Werkendam op weg naar de broodnodige zege, maar het had ook zomaar kunnen verliezen op de Zwaaier. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Frank Schilder de 0-1 binnen. Na rust verdubbelde Vince Gino Dekker de marge met een onhoudbaar afstandschot. Maar Kozakken Boys toonde veerkracht. Yordi Teijsse was net als vorige week trefzeker. In de slotfase maakte de ploeg van Rick Adjei niet alleen via Thomas Marijnissen gelijk, maar Marijnissen maakte in blessuretijd ook de 3-2 met een fraaie lob. In de absolute laatste seconden bezorgde Floris van der Linden echter alsnog de Blauwen een punt.

Quick Boys en AFC konden beiden een zege goed gebruiken om aan te haken bij de bovenste ploegen, maar daarvoor diende er wel gescoord te worden en daar ontbrak het vanmiddag aan op Nieuw Zuid. Beide teams kregen er wel de kansen voor, maar wisten ze niet te benutten.

IJsselmeervogels kende een lastige start, want ASWH maakte niet alleen via Luuk Admiraal 0-1, maar de Ambachters hadden zomaar met een grotere voorsprong kunnen rusten. Slechts enkele minuten nadat hij in het veld was gekomen gaf Khalid Tadmine zijn visitekaartje af door knap raak te schieten: 1-1. Een paar minuten was Mitch Willems na een scrimmage de gelukkigste door de 1-2 te scoren. Na ruim een uur spelen maakte Admiraal zijn tweede en was het weer gelijk op de Westmaat. Vlak voor tijd liet Kai Heerings de Rooien eindelijk de eerste drie punten bijschrijven, al was dat niet helemaal conform de wedstrijdverhoudingen.

De misère van GVVV houdt aan. Ook op bezoek bij De Treffers pakten de Veenendaalers niet de eerste seizoenszege. Gavin Vlijter maakte vlak voor rust het enige doelpunt met een schot dat onder doelman Johan Jansen door glipte. De zege kwam de Groesbeekers toe, want het was de ploeg van Jan de Jonge die de meeste kansen kreeg en het duel al eerder had kunnen beslissen.

Jong Sparta is één van de opvallend goed presterende ploegen, maar de jonge Kasteelheren kwamen op bezoek bij het eveneens prima presterende Scheveningen niet verder dan een remise. Ricardo de Vlugt opende na 10 minuten de score, Marouane Afaker zorgde na rust voor de gelijkmaker. Het bleef bij 1-1.

HHC Hardenberg predikte rust omdat het spel ondanks de magere resultaten best aardig was. Dat betaalde zich uit. Vorige week bezorgde Rob van der Leij HHC al een punt door een late strafschop te benutten, vanmiddag kreeg de ervaren spits weer de voorkeur boven aanwinst Jari Oosterwijk. Van der Leij bewees zijn neus voor doelpunten door na ruim een half uur het enige doelpunt te maken. HFC kreeg de nodige kansen om gelijk te maken, maar verzuimde dat. Zondagochtend lees je een uitgebreide reportage van dit duel.

Jong FC Volendam en Noordwijk deelden de punten. Al zag het daar voor Noordwijk in de beginfase niet naar uit. Koen Blommestijn scoorde in de eerste zes minuten tweemaal. Na ruim een half uur bracht Emiel Wendt de achterstand terug tot 2-1. De ploeg van Kees Zethof kreeg een hoop kansen op de gelijkmaker, maar die viel pas in de slotfase via Dylan Rietveld: 2-2.

De uitslagen:
IJsselmeervogels – ASWH 3-2
Koninklijke HFC – HHC Hardenberg 0-1
Kozakken Boys – Spakenburg 3-3
Quick Boys – AFC 0-0
Rijnsburgse Boys – Katwijk 2-0
Scheveningen – Jong Sparta 1-1
TEC – Excelsior Maassluis 1-0
Jong FC Volendam – Noordwijk 2-2

18.00 uur
De Treffers – GVVV

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD