dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit waren de highlights van deze speelronde

Tweede Divisie | Dit waren de highlights van deze speelronde

In wellicht één van de laatste speelrondes onder het genot van een heerlijk nazomerzonnetje, gooide Spakenburg eindelijk de schroom van zich af, maar mag ook de zege van Quick Boys op TEC knap genoemd worden. Dit waren de hoogtepunten van speelronde 8.

Kozakken Boys wilde graag revanche nemen voor de misgelopen titel onder trainer Danny Buijs tegen Katwijk en even leek dat ook in het verschiet. Tot tweemaal toe kwam de ploeg van Rick Adjei op voorsprong. Na een kwartier maakte Thomas Marijnissen de 1-0, maar een paar minuten later scoorde Ahmed el Azzouti de gelijkmaker voor Katwijk tegen zijn oude club. Na rust bracht Yassin Ouja de Werkendammers op 2-1. Maar bij Katwijk blijkt het cliché ‘concurrentie maakt iedereen scherper’ ook de realiteit. Want een gebrande Marciano Mengerink liet zich zien toen hij na rust mocht invallen voor de niet geheel fitte Tim Freriks. Mengerink maakte binnen 3 minuten twee goals en schonk zo Katwijk alsnog de 3 punten op de Zwaaier. Smet op de zege was de rode kaart in de slotfase die El Azzouti kreeg nadat hij voor de tweede maal geel had gezien.

Jong Sparta staat weer met beide benen op de grond. Na de harde les effectiviteit die het vorige week van Katwijk kreeg, kwam vanmiddag AFC langs en wederom kreeg de ploeg van Geert Arend Roorda al voor rust een paar tikken te verwerken. Binnen de minuut opende Raily Ignacio de score, halverwege de eerste helft maakte Kenny Teijsse er 0-2 van. na rust tilde Ignacio de score naar 0-3. Marouane Afaker redde een kwartier voor tijd nog wel de Rotterdamse eer, maar de 1-4 eindstand werd bepaald door Splinter de Mooij.

Op Panhuis hoopte GVVV de opgaande lijn qua spel door te trekken en eindelijk te verzilveren met punten, maar feit was dat HHC Hardenberg simpelweg de betere kansen kreeg. Voor de pauze verzuimde de ploeg van Bert van Hunenstijn nog afstand te nemen, na rust gebeurde dat wel toen Taoufik Adnane een inzet van Glenn Kobussen achter zijn eigen doelman Johan Jansen werkte: 0-1. Bovendien had niet veel later de ingevallen Rob van der Leij de 0-2 op de schoen. Hij kwam net niet uit, maar het bleek uitstel van executie want in de slotfase viel de 0-2 alsnog. De ingevallen Stef Kaptein scoorde de beslissende goal en tevens eindstand: 0-2.

Op Houtrust slaagden Scheveningen en Noordwijk er niet in te scoren. Sterker nog, beide teams wisten nauwelijks een schot op doel te lossen. Zodoende was 0-0 een logische eindstand, al baalde Scheveningen nog het meest van de puntendeling.

Na de smadelijke nederlaag bij ASWH werd bij Spakenburg gefluisterd dat het aankomende duel tegen Excelsior Maassluis cruciaal was om niet echt in crisissferen te belanden. Dat hadden de Blauwen van Eric Meijers goed in de oren geknoopt, want een ontketend Spakenburg wervelde in de eerste helft voorbij de Tricolores, al was de ploeg van Dogan Corneille in het eerste kwartier niet eens zo verkeerd. Twee goals van Floris van der Linden en goals van Robin Eindhoven en Frank Schilder leverden echter een 4-0 ruststand op. Na rust was de druk er duidelijk af bij Spakenburg en verslapte de focus. Zo kon het gebeuren dat Excelsior Maassluis mocht terugkomen tot 4-2 dankzij goals van Dave van Delft en Gabri Urbanus. Maar de zege van Spakenburg kwam niet meer in gevaar.

Dorpsgenoot IJsselmeervogels hield vorige week drie hele gelukkige punten over tegen Rijnsburgse Boys en eigenlijk kreeg het vanmiddag in en tegen Volendam weer wat veel van het goede. De ploeg van interimduo Ton Cornelissen en Ruud van de Geest kwam na een half uur via Daniel van Son op 0-1. Dat was wat gelukkig, omdat Jong Volendam dreigender was en het spel vaak maakte. Na rust veranderde dat niet, alleen de ploeg van Johan Plat verzuimde te scoren. Zodoende bleef het 0-1.

Quick Boys stond er iets minder penibel voor dan de Spakenburgse clubs, maar ook op Nieuw Zuid kwam de knappe overwinning op TEC als geroepen. Darren Maatsen opende halverwege de eerste helft het bal op aangeven van Nick Runderkamp. Kort na rust scoorde Ivailo Staal de 2-0 en gaf daarmee de Katwijkers meer lucht. TEC probeerde nog wel de bakens te verzetten maar het ontbeerde de juiste vorm om terug te komen. Zodoende bleef het 2-0.

Rijnsburgse Boys revancheerde zich voor de onnodige nederlaag tegen IJsselmeervogels. Al vroeg in de wedstrijd bracht Robbert Olijfveld, de vervanger van de nog steeds afwezige Dani van der Moot, de Uien op 1-0 tegen ASWH. Na rust maakte Roderick Gielisse er 2-0 van. Het duel werd echter wel weer spannend omdat Luuk Admiraal er even later 2-1 van maakte uit een strafschop. Maar in de resterende tijd hield de ploeg van Henk Wisman de punten in eigen huis.

De uitslagen:
GVVV – HHC Hardenberg 0-2
Scheveningen – Noordwijk 0-0
Kozakken Boys – Katwijk 2-3
Quick Boys – TEC 2-0
Rijnsburgse Boys – ASWH 2-1
Spakenburg – Excelsior Maassluis 4-2
Jong FC Volendam – IJsselmeervogels 0-1
Jong Sparta – AFC 1-4

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD