woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie: Dit gebeurde er vanmiddag op de velden

Tweede Divisie: Dit gebeurde er vanmiddag op de velden

De kop is eraf, het eerste gemopper van clubs die nog geen punten haalden na twee speelrondes is te horen. Dit waren de meest opvallende zaken uit de tweede speelronde in de Tweede Divisie.

Scheveningen mag, zij het na pas twee speelrondes, toch al één van de verrassingen van dit seizoen worden genoemd. Nadat vorige week ietwat fortuinlijk werd gewonnen bij HHC Hardenberg, werd vanmiddag op Houtrust Spakenburg zonder punten huiswaarts gestuurd. Freek van Eijk opende na 20 minuten de score met een heerlijke knal van afstand, maar een minuut later was het alweer gelijk door een doelpunt van Floris van der Linden. Na ruim een half uur scoorde, net als vorige week, Tyrone Owusu na een mooie aanval: 2-1. Na rust slaagde Spakenburg er niet meer in de schade te repareren en de bordjes om te draaien. Tegelijk verzuimde Schevingen om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, al kreeg het daar wel kansen voor via Van Eijk en Rowdy van der Putten.

Een vooraf veelbesproken affiche was de ontmoeting tussen IJsselmeervogels en Quick Boys, dat besloot geen fans mee te nemen omdat de Katwijkers de aangeboden 150 kaarten te gering vonden. Voor de radio konden de blauw-witten echter wel juichen, zij het diep in blessuretijd. Levi van Duijn maakte de bevrijdende 0-1, waardoor Quick Boys de volle winst pakte op de Westmaat. Met de 3 punten kregen de Katwijkers wat veel, want het duel ging redelijk gelijk op. Voor de pauze waren er kansen voor Fernando Lewis en Kevin van Kippersluis voor Quick Boys en Pieter Langedijk aan Vogels-zijde. Na rust kreeg Langedijk ook een grote kans, maar hij schoot naast. Later was ook Danny van den Meiracker dichtbij, maar doelman Paul van der Helm onderscheidde zich.

Op de Zwaaier maakte Lars Hutten zijn eerste goal namens Kozakken Boys in de Tweede Divisie tegen GVVV. Na de voorsprong kreeg de ploeg van Rick Adjei kansen om het duel te beslissen, maar onder meer Johnny Lommers had het vizier niet op scherp. Toch bemachtigden de Veenendaalers een punt in Werkendam dankzij een late treffer van Jordi Bitter. De spits had gedurende de wedstrijd al enkele kansen gehad, werkte zich een slag in de rondte, en werd in extremis beloond met de 1-1.

Rijnsburgse Boys pakte haar tweede zege. Na vorige week GVVV met 0-3 te hebben verslagen werd ditmaal Excelsior Maassluis met dezelfde score aan de zegekar gebonden. Binnen het half uur hadden de Uien al een 2-0 voorsprong te pakken dankzij treffers van Jeffrey Jongeneelen en Masies Artien. Na rust bepaalde Dani van der Moot de eindstand op 3-0. Op de overwinning was dan ook niets af te dingen.

TEC is het seizoen ook uitstekend gestart. Na de zwaarbevochten zege bij ASWH werd vanmiddag op De Lok gewonnen van Noordwijk. Al na 9 minuten kwam de ploeg van Hans van de Haar op voorsprong via Anass Aamri. Noordwijk knokte zich echter terug en kwam halverwege de eerste helft terecht langszij door een goal van Emiel Wendt. Junior Ebobo maakte kort na rust de 2-1, waarna in blessuretijd Aamri met zijn tweede treffer aan alle spanning een einde maakte middels een weergaloze lob: 3-1.

Ook Katwijk is na twee duels nog foutloos. Na de eclatante zege op AFC vorige week werd op de Krom ditmaal HHC Hardenberg verslagen. Ahmed el Azzouti scoorde vlak voor rust de 1-0, in de slotfase van het duel maakte de ingevallen Tim Freriks met het hoofd de beslissende 2-0. Op zondagochtend is een uitgebreid verslag te lezen van deze confrontatie op Voetbal247.nl

Bij ASWH zullen de druiven zuur zijn op de terugreis. De ploeg van Rogier Veenstra kwam op bezoek bij Koninklijke HFC voor de pauze op een 0-2 voorsprong door treffers van Luuk Admiraal en een benutte strafschop van Daniel Wissel. Maar na de pauze tapte Koninklijke HFC zoals dat zo mooi heet uit een ander vaatje. Een hoofdrol werd daarbij opgeëist door Sietse Brandsma, die met een onvervalste hattrick de eindstand op 3-2 bepaalde. Op zondagochtend is een uitgebreid verslag te lezen van deze confrontatie op Voetbal247.nl

Het treffen der beloftenteams in Volendam werd een doelpuntrijk duel. Al vroeg in de wedstrijd nam Jong Sparta een 0-2 voorsprong. Na rust leek het even spannend te worden tien De Haan Jong Volendam dichterbij bracht, maar een minuut later maakte Doesburg de 1-3 en twee minuten later ook de 1-4. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-6, onder meer door twee treffers van Aaron Bashir.

De uitslagen van speelronde 2:

IJsselmeervogels – Quick Boys 0-1
Katwijk – HHC Hardenberg 2-0
Koninklijke HFC – ASWH 3-2
Kozakken Boys – GVVV 1-1
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis 3-0
Scheveningen – Spakenburg 2-1
TEC – Noordwijk 3-1
Jong FC Volendam – Jong Sparta 2-6

Zondag:
De Treffers – AFC

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD