maandag, januari 24, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit gebeurde er in een voor topspitsen opvallende speelronde

Tweede Divisie | Dit gebeurde er in een voor topspitsen opvallende speelronde

Geen basisplaatsen voor Marciano Mengerink, Pieter Langedijk, Danny van den Meiracker en Floris van der Linden om verschillende redenen. Speelronde 6 was er zodoende één waarin de aan- of afwezigheid van topaanvallers veelbesproken was. Het was bovendien een zaterdag waarop de Bollenstreekclubs over het algemeen prima resultaten boekten en de Spakenburgse clubs juist een teleurstellende middag beleefden. Opvallend was ook dat liefst 4 duels in 0-3 eindigden. Dit waren de meest opmerkelijke momenten van zaterdag 25 september in de Tweede Divisie.

Het was zoals reeds in de voorbeschouwing gememoreerd het weekend van de heerlijke affiches. Prachtige krakers tussen voetbalbolwerken en topclubs.

Neem nou IJsselmeervogels en AFC. Althans, je kunt ook zeggen dat de wedstrijd op de Westmaat in feite al na een minuut of 14 gespeeld. AFC kwam via een prachtige omhaal van Tim Linthorst op 0-1 en vijf minuten later verdubbelde Raily Ignacio de marge naar 0-2. IJsselmeervogels stelde daar bedroevend weinig tegenover. Naar mate het duel vorderde mochten de Rooien de bal wat vaker hebben, maar veel dreigends deden de mannen van Berry Smit er niet mee. Toen halverwege de tweede helft Thomas Verhaar ook nog de 0-3 maakte, was het duel helemaal gespeeld. AFC klimt zo verder op richting de subtop, voor IJsselmeervogels wordt de situatie steeds nijpender.

Maar ook voor rivaal Spakenburg ziet de wereld er niet rooskleurig uit. De ploeg van Eric Meijers is afgezakt naar de 15e plaats na een matige vertoning op de Middelmors tegen Rijnsburgse Boys. De Uien waren de baas op het veld en na een regen van kansen brak Masies Artien de ban met een vlammend schot van afstand: 1-0. Na rust ging Spakenburg iets beter voetballen en via invaller Roy Tol kwamen de Blauwen wat gelukkig op gelijke hoogte. Rijnsburg liet zich echter niet van de wijs brengen en via een vrije trap van Marc Magan werd het 2-1. In de slotfase, toen Spakenburg alle risico’s nam, maakte Ian van Otterlo er 3-1 van.

Bij Katwijk was de reserverol voor Marciano Mengerink opvallend. Zoals trainer Anthony Correia meer mutaties doorvoerde na de teleurstellende bekerzeperd tegen Harkemase Boys. In Jong Volendam trof Katwijk bovendien een tegenstander om niet te onderschatten. De Krombewoners hadden het vooral in de eerste helft lastig met de Volendamse beloften van Johan Plat. Na rust trok Katwijk het duel toch naar zich toe. De teruggekeerde Robbert Susan maakte tien minuten na rust de 0-1, Killian van Mil een kwartier voor tijd de 0-2. Mengerink liet in blessuretijd bovendien zijn voeten spreken: 0-3.

Een onvervalste Bollenstreekderby leverde een broodnodige zege op voor Quick Boys tegen Noordwijk. Dat was voor een groot deel te danken aan Darren Maatsen, die drie keer scoorde voor de Katwijkers al moet ook de voorbereidende rol van Nick Runderkamp benoemd worden. De eerste twee voor rust, waarna Raies Roshanali wat terug deed voor de gasten. Na een uur spelen maakte Maatsen zijn derde en een paar minuten later besliste Runderkamp het duel definitief. Youri de Winter scoorde nog wel de 4-2 voor Noordwijk, maar echt spannend werd het niet meer op Nieuw Zuid.

Wie alleen de eindstand van GVVV – Jong Sparta ziet, zal denken dat de nummer 2 van de Tweede Divisie een makkelijke middag had op Panhuis. Het tegendeel is waar. De Veenendaalers toonden zich een uur lang meer dan verdienstelijk, maar lieten diverse grote kansen onbenut. Toen de fut er wat uit raakte bij de mannen van Jochem Twisker, sloegen de Rotterdammers genadeloos toe. Doesburg, Afaker en Tahiri zorgden in de laatste 20 minuten voor een 0-3 eindstand.

Kozakken Boys kende ook een tot dusverre wat stroeve start van het seizoen, terwijl HHC tot de midweekse bekerwedstrijd tegen Capelle juist steeds beter begon te presteren. Op de Zwaaier was de thuisploeg in het eerste half uur wat dreigender en dat leverde ook de 1-0 op van Thomas Marijnissen. Na rust was het juist HHC dat aanzette en behoorlijke mogelijkheden kreeg. Doordat de Hardenbergers risico’s moesten gaan nemen, kreeg Kozakken Boys verschillende kansen om het duel te beslissen. Het duurde echter tot in blessuretijd voor trainer Rick Adjei rustig kon gaan zitten, want pas toen maakte Johnny Lommers er 2-0 van.

Zalig smaakte ook de zege voor Excelsior Maassluis op bezoek bij Scheveningen. Helemaal omdat door de overwinning de Tricolores op 10 punten uit 6 duels komen, wat een prima score is. Scheveningen, dat zo sterk startte, is het even kwijt en leverde op het eigen Houtrust een matige prestatie op de mat. Vlak voor rust viel de 0-1 van Bram Wennekers. In de slotfase werd de marge uitgebouwd na een fraaie treffer van Calvin Tureaij en Kaylan Muis: 0-3.

De uitslagen:
GVVV – Jong Sparta 0-3
IJsselmeervogels – AFC 0-3
Scheveningen – Excelsior Maassluis 0-3
Jong FC Volendam – Katwijk 0-3
Kozakken Boys – HHC Hardenberg 2-0
Quick Boys – Noordwijk 4-2
Rijnsburgse Boys – Spakenburg 3-1
De Treffers – ASWH

Zondag:
TEC – Koninklijke HFC

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS