woensdag, augustus 17, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | Dit gebeurde er in de eerste speelronde

Tweede Divisie | Dit gebeurde er in de eerste speelronde

Ruim 300 dagen zaten we zonder, maar vanmiddag rolde eindelijk weer de bal in de Tweede Divisie. In dit overzicht lees je de highlights en belangrijkste gebeurtenissen vanaf de verschillende velden, zodat je daarna weer helemaal bij bent!

De uitslagen:

AFC – Katwijk 1-4
Noordwijk – Koninklijke HFC 0-1
GVVV – Rijnsburgse Boys 0-3
ASWH – TEC 0-1
Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels 2-2
Quick Boys – Kozakken Boys 0-1
Spakenburg – Jong FC Volendam 2-2
HHC Hardenberg – Scheveningen 0-1

Zondag:
Jong Sparta – De Treffers

In dé kraker van deze speelronde, de ontmoeting tussen AFC en Katwijk, deelde de ploeg van Anthony Correia direct een mokerslag uit op het vernieuwde Goed Genoeg. Na twintig minuten spelen gaf Ahmed el Azzouti direct zijn visitekaartje af bij zijn nieuwe ploeg door raak te koppen uit een voorzet van Lars Weistra: 0-1. Een kwartier later was El Azzouti de aangever op de 0-2 van Killian van Mil.

AFC wist dat het aan de bak moest na de pauze en deed dat ook door na een kleine tien minuten het duel weer bloedstollend spannend te maken. Wie anders dan Raily Ignacio maakte de 2-1. Halverwege de tweede helft herstelde Katwijk echter de marge en bewees Marciano Mengerink dat hij nog altijd een klasbak is: 1-3. In blessuretijd bepaalde aanvoerder Robbert Susan op aangeven van invaller Tim Freriks de eindstand op 1-4.

Op Duinwetering schreef Roy Castien de eerste treffer dit seizoen in de Tweede Divisie op zijn naam tijdens het duel tussen Noordwijk en Koninklijke HFC. De eerste helft raakte steeds verhitter, waarbij Noordwijk zich meermaals beklaagde bij scheidsrechter Timmer, die onder meer een treffer van Emiel Wendt afkeurde. Vlak voor rust kon HFC-doelman De Groot maar net een doelpunt vanuit een hoekschopsituatie voorkomen.

Na rust ging Noordwijk op jacht naar de gelijkmaker, maar de Haarlemmers probeerden met alle middelen ervoor te zorgen dat het de Noordwijkse druk ontregelde. In de slotfase eindigde HFC het duel met tien man doordat Jordy Hilterman zijn tweede gele kaart kreeg na een akkefietje.

GVVV beleefde een beroerde start van het seizoen tegen Rijnsburgse Boys. De Veenendaalers kwamen duidelijk tekort tegen de Uien. Halverwege de eerste helft werd het overwicht omgezet in de eerste Rijnsburgse treffer, gemaakt door Jeroen Spruijt uit de draai: 0-1. GVVV slaagde er niet in om de wedstrijd te laten kantelen en het was aan doelman Johan Jansen te danken dat de score niet al eerder opliep, maar vlak voor rust moest Jansen voor de tweede maal vissen en weer was Spruijt de doelpuntenmaker: 0-2.

Twintig minuten na rust was het duel definitief beslist. Furgill Zeldenrust schoot op fraai aangeven van Spruijt van de rand van de 16 de 0-3 binnen. Dat was voor de Uien in feite ook het signaal om gas terug te nemen en bood trainer Henk Wisman de gelegenheid zijn reserves ook ritme te laten opdoen. Bijna maakte Asante nog de 0-4, maar dat bleef de ploeg van Jochem Twisker bespaard.

ASWH en TEC maakten er een afwachtend begin van het seizoen 2021 / 2022 van. Aan TEC-zijde kreeg Kevin Sterling een behoorlijke kans, maar ASWH-doelman Bryan Janssen stond op zijn post. Kansen waren ook na rust schaars, tot Kevin Sterling koppend de Tielenaren aan de leiding bracht: 0-1. ASWH probeerde nog wel op jacht te gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg TEC niet echt aan het wankelen. Zo pakte de ploeg van Hans van de Haar direct drie belangrijke punten.

Het jubilerende Spakenburg kreeg bezoek van de beloften van FC Volendam en kenden een aardige start. Zowel Vink als Junte kregen een kans, maar het was Jong Volendam dat tegen de verhouding in na ruim twintig minuten scoorde via Jim Beers. Spakenburg raakte er even door van de leg en zag na een klein kwartier na de rust Achraf Douiri bovendien de 0-2 maken uit een snelle counter. De Blauwen waren het even helemaal kwijt, maar wisten toch de rug te rechten. Coach Eric Meijers bracht onder meer Lowie van Zundert in de ploeg en de van De Treffers overgekomen aanvaller maakte met nog tien minuten te spelen de aansluitingstreffer: 1-2. Spakenburg kreeg kort daarna een strafschop van scheidsrechter De Winter na een overtreding van de Volendam-doelman op verdediger Koos Werkman. Floris van der Linden schoot raak: 2-2. De Blauwen wilden meer, kregen ook nog behoorlijke kansen op de winst, maar het bleef bij de 2-2 eindstand.

AFC – Katwijk was weliswaar dé kraker van het weekend, het affiche tussen Quick Boys en Kozakken Boys deed er niet veel voor onder. De eerste grote kans was voor Quick Boys-aanvaller Tommy Bekooij, maar de bal ging net over. Kort daarop kon Bekooij ook in kansrijke positie koppen, maar doelman Ricardo Kieboom bracht redding. Voor rust kreeg de ploeg van Edwin Grunholz nog legio goede kansen, onder meer via Kevin van Kippersluis en Comvalius en een treffer van Van Kippersluis werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook na rust waren de kansen aanvankelijk voor de Katwijkers, tot Lars Hutten halverwege de tweede helft kansrijk was, maar zijn schot geblokt zag. Toch waren het wel de Werkendammers die scoorden: Thomas Marijnissen rondde af na knap voorbereidend werk van Tarik Fagrach. Een treffer die tegen de verhoudingen in was. Quick Boys ging vol overgave op jacht naar de gelijkmaker, maar dat bood Kozakken Boys kansen, zoals Tarik Fagrach, die de lat raakte. In blessuretijd redde de paal en wederom Kieboom de ploeg van Rick Adjei. Met dank aan een zeer sterk optreden van de doelman sleepte Kozakken Boys een zwaarbevochten 0-1 zege binnen op Nieuw Zuid.

De veerkracht die Spakenburg toonde tegen Jong FC Volendam, bleek ook de Rooie rivaal te hebben. IJsselmeervogels had aanvankelijk weinig te vertellen tegen Excelsior Maassluis, dat voor rust de beste kansen kreeg en via Calvin Tureaij na een half uur aan de leiding kwam na een mooie solo. Daan Blij had voor de rust de marge kunnen verdubbelen, maar hij schoot naast.

Tien minuten na rust maakte Tureaij zijn tweede, nu op aangeven van Redouan Omar Ouali. Het antwoord van de Vogels volgde twintig minuten voor tijd. Wie anders dan Danny van den Meiracker scoorde en ook nog eens op weergaloze wijze: met een omhaal. Daarna werden aan beide zijdes goals afgekeurd, maar dat gold niet voor de intikker van Steven Sánchez Angulo twee minuten voor tijd. Doordat Jaimy Schaap in blessuretijd knap redde, bleef het 2-2.

Op de Boshoek ontving HHC Hardenberg het Scheveningen van John Blok, die een basisplaats had ingeruimd voor nieuwkomer Lex Immers. De eerste grote kans was ook voor de gasten, waar Limmers de doelman testte. Kansen waren daarna wat schaars in Hardenberg.

Pas in de slotfase viel de beslissing en daarbij was HHC-doelman Nick Borgman de schlemiel. Door zijn ketser kon Tyrone Owusu scoren en Scheveningen een uitgelaten terugreis bezorgen.

Dit bericht wordt de komende uren steeds verder verrijkt met wetenswaardigheden, foto’s en video’s.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS