vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie-clubs vragen KNVB komende drie speelrondes uit te stellen

Tweede Divisie-clubs vragen KNVB komende drie speelrondes uit te stellen

De Tweede Divisie-clubs hebben bij de KNVB het dringende verzoek gedaan om de komende drie speelrondes uit te stellen als het demissionaire kabinet vanavond daadwerkelijk aankondigt dat er de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Dat schrijft het Leidsch Dagblad.

Uitstel betekent wel dat er ingehaald moet worden op doordeweekse dagen: ,,Dat heeft uiteraard niet onze voorkeur maar alles is beter dan zonder publiek te moeten voetballen’’, aldus Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum tegen de krant. Opvallend is dat het verzoek aan de voetbalbond unaniem wordt gesteund door alle clubs. Dat was twee jaar geleden anders.

,,Wij willen als clubs niet achterover leunen en hebben besloten om snel in actie te komen. Het is afwachten hoe de KNVB op ons voorstel reageert maar onze ervaring is dat de bond vrij snel na de persconferentie met een reactie komt”, aldus Van Kruistum.

Zijn collega van HFC Dirk Jan Rutgers plaatst wel kanttekeningen bij uitstel: ,,Natuurlijk is spelen zonder publiek waardeloos en niet leuk, maar er zijn ook andere argumenten. Drie weken niet spelen betekent dat je voor de winterstop niet meer in actie komt. Je krijgt dan in 2022 een overvol programma met overbelasting voor de spelers. We vergroten hiermee ook de kans dat we weer niet het seizoen kunnen afmaken.’’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS