maandag, juli 4, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieTweede Divisie | AFC wint bij HHC, Katwijk profiteert en belangrijke zege...

Tweede Divisie | AFC wint bij HHC, Katwijk profiteert en belangrijke zege voor Scheveningen

HHC heeft haar vorige week verruimde voorsprong een week later weer verspeeld. Tegen AFC werd met 0-2 verloren. Katwijk profiteerde dankzij een sterk laatste kwartier tegen GVVV en IJsselmeervogels kwam niet tot scoren tegen Kozakken Boys: 0-0.

HHC tegen AFC had lange tijd veel weg van een schaakspel. Kansen waren het eerste uur schaars op de Boshoek, tot Milan Hoek de score opende uit een rebound op de inzet van Raily Ignacio. HHC moest op jacht naar de gelijkmaker en kreeg via Rob van der Leij en Rutger Etten kansen daarop. De ploeg van Gert Jan Karsten ging steeds meer risico nemen. Zoveel zelfs, dan doelman Sander Danes in de slotfase mee naar voren trok. Toen de bal werd verloren, trok hij Ignacio naar de grond en kreeg rood. De Haagse spits in Amsterdamse dienst bepaalde de eindstand in blessuretijd op 0-2.

IJsselmeervogels liet de kans na optimaal te profiteren, omdat er tegen Kozakken Boys niet gescoord werd. Het uitgebreide verslag van dit duel lees je hier.

Katwijk pakte wel de volle buit. De ploeg van Jan Zoutman had aanvankelijk moeite haar overwicht in treffers uit te drukken. Al voor de pauze was Katwijk sterker en gevaarlijker, al was een schot van Wesley Goeman namens GVVV ook kansrijk. Na rust waren er kansen voor beide ploegen, maar beide doelmannen onderscheidden zich met puike reflexen. Powel kreeg meerdere mogelijkheden, maar had het vizier deze middag niet op scherp. Dat had Katwijk in het laatste kwartier wel. Eerst werkte Bennie van Noord een hoekschop binnen, daarna strafte Marouane Afaker een miscommunicatie tussen Corne Davelaar en Johan Jansen af: 0-2. Afaker bepaalde tevens de eindstand op 0-3. Het uitgebreide verslag lees je hier.

Noordwijk mocht zich de gelukkigste noemen op sportpark Dijkpolder tegen Excelsior Maassluis. Fanny Waandels werd de matchwinner. Lees hier het uitgebreide verslag.
Zaterdag:

Quick Boys pakte drie hele belangrijke punten door TEC te verslaan. De Katwijkers begonnen aardig met kansen voor Kevin Gomez Nieto en Sabir Achefay, maar daarna was het TEC dat behoorlijk wat kansen bij elkaar voetbalde maar wederom verzuimde te scoren. Dat deed Quick Boys wel halverwege de tweede helft in de persoon van Olaf van der Sande. Daarna slaagde TEC er nauwelijks nog iets tegenover te zetten. Eindstand: 1-0.

Scheveningen speelde eveneens een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van John Blok kwam even voor rust op achterstand toen Volendam-belofte Ibrahim El Kadiri scoorde: 1-0. In de toegevoegde tijd maakte Chovane Amatkarijo gelijk. In de dying seconds van de tweede helft scoorde Tim Peters de winnende treffer voor Scheveningen.

Zeker voor rust was Koninklijke HFC zeker niet minder dan Rijnsburgse Boys. De voorsprong via Khalid Tadmine kwam de Haarlemmers dan ook toe. Nog voor de pauze maakte Joel Tillema echter gelijk en na rust was het initiatief voor de Uien. Het leverde de winnende treffer van op Dani van der Moot: 2-1.

Spakenburg-trainer experimenteerde op Het Kasteel met zowel Marlon Versteeg als Robin Eindhoven in de aanval door het ontbreken van Vince Gino Dekker. Aanvankelijk kwam Jong Sparta aan de leiding via Mohammed Tahiri, maar nog voor rust hadden de Blauwen de rollen omgedraaid. Versteeg en Koos Werkman scoorden: 1-2. Na de pauze maakte Versteeg zijn tweede en zorgde een eigen doelpunt van Levi Bouwense voor de 1-4. Tahiri maakte in blessuretijd, waardoor het 2-4 werd.

Na de zege op GVVV hoopte ASWH-coach Rogier Veenstra dat de drie belangrijke punten het begin zouden worden van een Houdini-act. Helaas voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht blijft de overwinningsreeks beperkt tot één duel. Op bezoek bij De Treffers opende Bo van Essen de score met een gekruld schot: 1-0. In blessuretijd scoorde Lars Bosscha uit een scrimmage echter de gelijkmaker. Onoverzichtelijk was ook de situatie waaruit de 2-1 viel na ruim een uur spelen. Dennis Janssen maakte het doelpunt. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg een strafschop van scheidsrechter De Winter, die werd benut door Boy van de Beek. Dat zorgde voor een 3-1 eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS