Volg ons

Tweede Divisie

Twee voor Twaalf en De Wereld Draait Door in de Tweede Divisie

Twee voor Twaalf en De Wereld Draait Door in de Tweede Divisie

Een voetbalprogramma laat zich vaak genoeg lezen als een programmagids voor de televisie. Deze week biedt de Tweede Divisie u Twee Voor Twaalf, met hoofdrollen voor FC Lisse, De Treffers en AFC en ziet u Katwijk in De Wereld Draait Door.

Titelstrijd
Allereerst de titelstrijd. Kozakken Boys hervat zaterdag om 15.30 uur de jacht op Katwijk met een thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen afgelopen weekend de Klassieker tegen AFC en bevestigden daarmee hun status als Tweede Divisionist voor komend seizoen. Bij Kozakken Boys was Ahmed El Azzouti op schot, met drie goals tegen Achilles ‘29. Eerder dit seizoen in Haarlem was de spits ook al de grote roerganger in aanvallende zin. Hij nam beide goals voor de Werkendammers voor zijn rekening, een 1-2 overwinning was het gevolg.

Angstgegner
Om 18.00 uur gaat Katwijk de competitie weer oppakken, na de emotionele weken rondom het overlijden van teammanager Sander Molenaar. De Krombewoners hebben dit seizoen al meerdere malen laten zien negatief nieuws om te kunnen zetten in positieve resultaten. Dit keer moeten ze dat doen met het meest negatieve nieuws en tegen een ploeg waarvan ze in de Tweede Divisie nog nooit gewonnen hebben. Bovendien heeft De Treffers de punten ook nog keihard nodig in de strijd tegen degradatie. Waar Katwijk een wedstrijd krijgt om te laten zien dat de wereld ‘gewoon’ door draait, staat er voor De Treffers nog een reisje naar de Bollenvelden op rol. Dinsdag zijn zij op Ter Specke de tegenstander van FC Lisse in deel 2 van Twee Voor Twaalf.

Hoop voor Lisse
In deel 1 mogen de geelblauwen op bezoek bij een andere degradatiekandidaat, AFC. De Amsterdammers waren, aan de hand van Raily Ignacio, aan een aardige serie bezig, tot Koninklijke HFC roet in het eten gooide. De resultaten van FC Lisse zijn de afgelopen wedstrijden een stuk minder. Houvast vinden de bezoekers in de resultaten gedurende het seizoen. Daaruit blijkt dat de mannen van Robbert De Ruiter juist de punten pakken tegen de teams die lager staan op de ranglijst. Met de hoofdtrainer weer aan het roer en terugkerende spelers uit blessures en schorsingen kan de promovendus zich zo goed als veilig spelen tegen twee lager geklasseerde teams. Dan moeten Lissenaren wel de tendens van het lopende seizoen doortrekken.

Inhaal
Ook AFC krijgt op dinsdag een tweede mogelijkheid om broodnodige punten te pakken. Met FC Lisse – De Treffers ook op het programma weten de Amsterdammers dat minimaal één van de concurrenten averij gaat oplopen. Om te profiteren moet AFC wel een positief resultaat weten te halen op het eigen Goed Genoeg. Uit pakt HHC Hardenberg aanmerkelijk moeilijker punten dan thuis, wat hoop biedt voor de mannen van André Wetzel.

Om de vergelijking tussen een voetbal- en een televisieprogrammering helemaal rond te maken: FOX Sports heeft op zaterdag liefst twee livewedstrijden opgenomen in de programmering. Om 15.30 uur zendt de betaalzender AFC – FC Lisse uit en om 18.00 uur is De Treffers – Katwijk ook nog live te zien.

De scheids-en grensrechters in speelronde 29:

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie