woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieSpeeltijden Tweede Divisie liggen vast, speelschema volgt 2 juli

Speeltijden Tweede Divisie liggen vast, speelschema volgt 2 juli

De speeltijden voor komend seizoen liggen vast. Op zondag zal er afgetrapt worden om 14.30 uur, terwijl er op zaterdag meerdere aanvangstijden zijn. Het speelschema wordt op 2 juli bekend gemaakt door de KNVB. De eerste speeldag is in het weekend van 13 en 14 augustus.

Meerdere smaken op zaterdag

Het was lange tijd afwachten wat de speelmomenten zouden worden. Nu blijkt dat er met name op zaterdag verschillende smaken zijn. Op zaterdag zal er gespeeld gaan worden tussen 14.30 uur en 18.00 uur. Indien twee zaterdagploegen tegen elkaar spelen gaat de bal vermoedelijk rollen om 14.30 uur of 15.00 uur. De aanvangstijd bij wedstrijden tussen een zaterdag- en zondagclub wordt in overleg bepaald. In principe wordt deze wedstrijd wel op zaterdag gespeeld. Wanneer twee zondagteams het tegen elkaar opnemen worden deze standaard op zondag ingedeeld, tenzij dus anders wordt overeengekomen.

Wachten op competitieschema

In de Tweede Divisie stromen ook vier beloftenelftallen in. Deze teams (Jong Vitesse, Jong FC Twente, Jong Spart Rotterdam en Jong AZ) moeten zich schikken naar de wensen van de amateurclubs. Nu de speeltijden vaststaan voor komend seizoen is het wachten op het definitieve speelschema. Doorgaans verschijnt het competitieschema begin juli. Het is nog onduidelijk of het dit jaar door de nieuw te vormen Tweede Divisie en de licentieperikelen bij FC Twente later wordt.

Update 7 juni, 15.00 uur: Inmiddels is bekend geworden dat de KNVB het competitieschema van de Tweede Divisie op zaterdag 2 juli bekend maakt. Vanaf dat moment is dus duidelijk wanneer de tegenstanders elkaar treffen en kunnen er onderling afspraken gemaakt worden over het eventueel afwijken van het tijdstip.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD