maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTwee nieuwe aanvallers moeten FC Emmen naar Eredivisie brengen

Twee nieuwe aanvallers moeten FC Emmen naar Eredivisie brengen

In de jacht op promotie naar de Eredivisie heeft FC Emmen zich versterkt met Ole Romeny en Mart Lieder. Romeny is een 21-jarige aanvaller die per direct wordt overgenomen van NEC, terwijl de 31-jarige Lieder de overstap van Odense BK uit Denemarken naar FC Emmen maakt.

Ole Romeny heeft een contract tot de zomer van 2023 getekend in Drenthe. De technisch vaardige aanvaller kon zijn grote belofte in Nijmegen nooit waarmaken en mocht na de komst van Wilfried Bony uitkijken naar een nieuwe club. Romeny maakte op 11-jarige leeftijd de overstap van DVOL uit Lent naar NEC. De aanvaller doorliep de Nijmeegse jeugdopleiding en werd regelmatig geselecteerd voor een nationaal jeugdelftal. Op  19 januari 2018 maakte Romeny als invaller in de verloren uitwedstrijd tegen Almere City zijn debuut in het betaald voetbal. In het seizoen 2019/20 leek de multifunctionele aanvaller definitief door te breken, waarna hij in september 2020 voor een seizoen werd verhuurd aan Willem II. Na een moeizaam seizoen in Tilburg met 11 wedstrijden zonder goals keerde hij aan het begin van dit seizoen terug in Nijmegen. Mede door de promotie naar de Eredivisie vervulde Romeny bij NEC dit seizoen een rol op het tweede plan met elf invalbeurten. In totaal speelde de Nijmegenaar 77 duels voor NEC waarin hij twaalfmaal trefzeker was.

Ook Mart Lieder heeft een contract tot 2023 bij FC Emmen getekend. De ervaren aanvaller speelde in het verleden onder meer voor Vitesse, RKC Waalwijk, FC Dordrecht, FC Eindhoven, het Zwiterse FC Aarau en in Denemarken bij SønderjyskE en Odense BK.

FC Emmen heeft met de komst van de twee aanvallers extra mogelijkheden. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie heeft van de clubs in de top negen van de ranglijst het minst vaak gescoord. Technisch manager Michel Jansen zegt hierover op de website van de club: “Mart is een zeer ervaren speler die zich op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie al meerdere malen heeft bewezen. Ole is een jonge en talentvolle speler die op alle posities voorin uit de voeten kan. Ze bieden ons meer aanvallende opties en moeten ons helpen om meer kansen te creëren en meer te scoren”.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]