Volg ons

ASV De Dijk

Tuyp (De Dijk): ‘We geven in twee minuten de hele wedstrijd weg’

Tuyp (De Dijk): ‘We geven in twee minuten de hele wedstrijd weg’

De Dijk ging zaterdagmiddag met grote cijfers onderuit op het eigen sportpark tegen IJsselmeervogels (2-6). Jack Tuyp, die goed was voor twee treffers in Amsterdamse dienst, baalde dat zijn ploeg het zicht op een goed resultaat verspeelde in de laatste minuten van de eerste helft. 

Voorsprong
Na dertien minuten spelen kwam De Dijk nog wel op voorsprong en was er zicht op een verrassing tegen de ploeg uit Spakenburg. In de laatste acht minuten van de eerste helft moest de thuisploeg echter drie treffers incasseren, waaronder één uit een discutabele strafschop. ,,De goal was mooi, op dat moment 1-0 dus  heb je goede hoop dat er vandaag wel een resultaat in zit. In mijn ogen was het een onterechte penalty. Dat is heel zuur dat je dan op zo’n manier op 1-1 moet komen. Daarna geven wij eigenlijk in twee minuten de hele wedstrijd weg”, aldus Tuyp tegenover de camera van FOX Sports.

Pijnlijke middag
In de tweede helft wist De Dijk geen vuist meer te maken waardoor IJsselmeervogels verder uit kon lopen.  ,,Dan laten we het lopen en elke bal diep dan staan ze alleen voor de keeper. Dat mag niet gebeuren en dan wordt het nog een hele pijnlijke middag ook.

Een hoop gezeik
De voorgaande weken was er veel te doen rondom De Dijk, vanzelfsprekend kreeg Tuyp daar ook veel van mee. ,,Het is nu weer even rustig, maar nu verliezen we ook voor de derde keer op rij en dat is niet leuk en een hoop gezeik natuurlijk gehad. Het is geen hele mooie maand geweest hier, maar wij moeten ons nu gewoon op het voetbal richten en ons daarmee bezig houden.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over ASV De Dijk