dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsASWHTrefzeker Spakenburg te sterk voor Capelle, Quick Boys boekt zege op ASWH

Trefzeker Spakenburg te sterk voor Capelle, Quick Boys boekt zege op ASWH

Spakenburg wist zaterdagmiddag op het eigen sportpark eenvoudig af te rekenen met Capelle (5-2). De ploeg van trainer/coach John de Wolf bezet nu de derde plaats in de Derde Divisie met slechts twee punten achterstand op VVOG. Quick Boys won de uitwedstrijd van ASWH (0-1) en Scheveningen mocht met drie punten huiswaarts keren na de zege op ONS Sneek (1-3).

Spakenburg – Capelle
De thuisploeg kwam al na elf minuten spelen op voorsprong. Doelpuntenmaker was de kersverse vader Kees Pier Tol (1-0). Negen minuten later gingen de supporters van Spakenburg er nog maar eens goed voor zitten toen een eigen doelpunt van verdediger Jelle Pollemans de 2-0 voorsprong op het scorebord toverde. Nog voor de pauze wist Capelle terug te komen in de wedstrijd. Olaf van der Sande reageerde alert nadat de bal terugkwam van de lat en bracht de stand op 2-1.

Na drie minuten spelen in de tweede helft werd de hoop van Capelle minder om met een goed resultaat na negentig minuten spelen huiswaarts te gaan. Olivier Pilon zorgde met een heerlijke boogbal voor 3-1. Tien minuten later lag de bal voor de vierde keer achter de doelman van Capelle (4-1), nu was het Bert Steltenpool die zijn naam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier wist te zetten, dit op aangeven van Tol. In de 67ste minuut was het weer Van der Sande die trefzeker was voor Capelle (4-2), spannend werd het echter niet meer. Pilon bepaalde in de slotfase van het duel de eindstand op 5-2. In de 83ste minuut maakte Tom Oostinjen zijn rentree in het eerste elftal van Spakenburg na elf maanden blessureleed.

ASWH – Quick Boys
De twee ploegen kwamen fel uit de startblokken wat in de eerste minuten al resulteerde in mogelijkheden aan beide kanten. In de 22ste minuut waren het de gasten uit Katwijk die op voorsprong wisten te komen. Doelman Stef Doedeé wist een inzet van Yordi Teijsse nog uit zijn doel te houden, maar de daaropvolgende rebound werd binnengeschoten door Jesse van Nieuwkerk (0-1). Deze treffer bleek na negentig minuten voetbal voldoende te zijn voor de overwinning van de Katwijkse formatie.

ONS Sneek – Scheveningen
In de 34ste minuut kwam de ploeg uit Friesland op voorsprong. Serge Fatima kopte vanuit een goed genomen hoekschop fraai binnen (1-0).  Door een dekkingsfout achterin bij ONS Sneek kwam Scheveningen echter nog voor het rustsignaal op 1-1. Doelpuntenmaker was Samir El Moussaoui (1-1). In de tweede helft wisten de gasten de drie punten binnen te slepen.  Robert Steemers en Tim Peters waren verantwoordelijk voor de treffers van Scheveningen (1-3).

Almere City 2 – Jong FC Groningen
Het beloften team van Almere City blijft staan in de bovenste regionen van de ranglijst. De ploeg pakte zaterdagmiddag drie punten tegen het beloften team van FC Groningen (2-0). De doelpunten kwamen op naam van Van der Water en Tadmine.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD