zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTrefzeker ASWH op dreef in Utrecht, DVS'33 te sterk voor ACV

Trefzeker ASWH op dreef in Utrecht, DVS’33 te sterk voor ACV

ASWH mag zich voorlopig lijstaanvoerder noemen van de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach Jack van den Berg pakte in Utrecht tegen Magreb’90 met indrukwekkende cijfers de zege (2-5). In Ermelo wist DVS’33 zich te revancheren voor de eerdere nederlaag tegen DOVO, zaterdag werd in eigen huis ACV verslagen met 2-0.

DVS ’33 – ACV
Na de ongelukkige nederlaag vorige week tegen DOVO was DVS’33 vastbesloten om revanche te nemen. In de beginfase kreeg Gökan Yasar al meerdere prachtkansen. Het duurde tot halverwege de eerste helft alvorens de Ermeloërs het verschil maakten. Een rebound stelde Maurice de Ruiter in staat de 1-0 te scoren. In de 59ste minuut leek DVS’33 de voorsprong te verdubbelen, maar doelman Bart Woering kon de inzet van Benjamin Roemeon verwerken tot hoekschop. Tien minuten later was het dan toch de ploeg uit Ermelo die de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Een voorzet van Roemeon werd afgerond door Gökhan Yasar. De doelpuntenmaker kreeg vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nog een mogelijkheid om de derde treffer voor zijn ploeg aan te laten tekenen, maar verdediger Jelle Wagenaar wist de bal net voor de doellijn weg te halen.

Scheveningen – Spijkenisse
Scheveningen had wat recht te zetten na de 0-3 nederlaag vorige week tegen VVOG. De equipe van John Blok werd in het zadel geholpen door Spijkenisse-doelman Dyron Bijl, die niet helemaal vrij uit ging bij een vrije trap van Levi Schwiebbe: 1-0. Na ruim een half uur spelen kreeg Spijkenisse een strafschop, die feilloos werd benut door Michael van Dommelen 1-1. De start van de tweede helft was overduidelijk voor Scheveningen, men kwam scherper uit de kleedkamer dan de gasten uit Spijkenisse. De ploegen kwamen beiden echter niet meer tot een doelpunt in de tweede helft waardoor de ruststand ook de eindstand werd (1-1).

Magreb ’90 – ASWH
ASWH kwam het best uit de startblokken en kreeg via Nick Slotboom en Peter de Lange mooie mogelijkheden. Na een kwartier werd eindelijk de trekker overgehaald. Een vrije trap van Mels van Driel werd ingekopt door Jerry Tieleman: 0-1. Na een half uur maakte Nick Slotboom er 0-2 van. Op slag van rust tekende Peter de Lange bovendien voor de 0-3, waarmee Magreb ’90 dezelfde start kende als vorige week toen het eveneens voor rust drie treffers moest slikken. Een verschil was echter wel dat in blessuretijd Mohamed Talih al wat terugdeed, gevolgd door de 2-3 via Akrouh.

Na een klein uur spelen kreeg de thuisploeg wederom een tik te verwerken. Kyle Doesburg was sneller dan de doelman van de tegenstander en liet deze kansloos (2-4). In de 88ste minuut werd door de scheidsrechter de bal op de stip gelegd, Donkor van Magreb’90 trok Jesper van den Bosch onderuit in het strafschopgebied en moest vertrekken met rood. Peter de Lange wist het buitenkansje te benutten (2-5).

Harkemase Boys – VVOG
Hoewel er voor de pauze niet werd gescoord op de Bosk, zagen de toeschouwers wel een vermakelijke eerste helft met kansen voor beide doelen. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken in de tweede helft wat resulteerde in enkele mogelijkheden, maar niet in de zo gehoopte openingstreffer. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd dachten de supporters van de thuisclub dat de drie punten alsnog in eigen huis gehouden konden worden. De harde vrije trap van Ezra Schrijver belandde echter door goed ingrijpen van Frans Koornberg op de paal.

ODIN ’59 – Jong Almere City
In Heemskerk zal men er al voor gevreesd hebben: het trof een danig versterkt Jong Almere City. Zo speelde Dennis van der Heijden drie dagen geleden nog bij ADO Den Haag, nu deed hij met Jong Almere City mee en scoorde al na vier minuten, nadat ploeggenoot Sylvester van de Water kort daarvoor al een mooie kans had gehad. ODIN stroopte echter de mouwen op en knokte zich terug en knokte zich na twintig minuten via Nigel Hardenberg terug in het duel: 1-1. Lang bleef die stand niet op het scorebord, want amper drie minuten later scoorde Charlie Tefler uit een vrije trap de 1-2.

Vijf minuten na de hervatting was het Van de Water die de voorsprong van het beloften team uit Almere uit wist te breiden (1-3). In de zeventigste minuut werd het duel definitief beslist door een treffer van Khalid Tadmine 1-4.  Odin’59 kreeg drie minuten na de vierde tegentreffer de mogelijkheid om iets terug te doen, maar de toegekende strafschop werd niet benut door Denzel Meijer.

Capelle – Jong FC Volendam
Ondanks een aantrekkelijke eerste helft met kansen voor beide ploegen, werd er voor de pauze niet gescoord. In de tweede helft zocht Capelle nadrukkelijk naar de overwinning, maar miste het geluk in de afronding.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD