woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Treffers vloert Spakenburg; eerste punten VVSB

De Treffers vloert Spakenburg; eerste punten VVSB

De Treffers heeft Spakenburg weten te verslaan voor de eerste zege van het seizoen. Een penalty van Wesley Meeuwsen was beslissend. Spakenburg had in de tweede helft het overwicht, maar de ploeg hanteerde te vaak de lange bal om een echt offensief in te kunnen zetten. VVSB wist de eerste punten en tevens zege van het seizoen te noteren. In de tweede helft werd FC Lienden geklopt (0-2).

De Treffers – Spakenburg 1-0

Bij Spakenburg moest trainer Hans van de Haar flink schuiven met zijn elftal, vooral door blessures. De brede selectie zorgde ervoor dat Spakenburg toch nog met een sterk team voor de dag kwam in Groesbeek. Na een openingsfase met mogelijkheden aan beide kanten moest ook De Treffers noodgedwongen een aanpassing doen. Joris Janssen werd door hamstringklachten vervangen door Robin Janssen. Na een klein halfuur ging de bal vervoglens op de stip. Rick Verbeek werd neergehaald in het strafschopgebied en Wesley Meeuwsen schoot raak: 1-0.

Na rust kwam net zoals vorige week Olivier Pilon binnen de lijnen. Tegen HHC scoorde hij direct, nu gaf hij een goede voorzet. Niemand stond echter klaar bij de tweede paal om af te ronden. Spakenburg voerde de druk op en De Treffers raakte opnieuw een speler kwijt. Meeuwsen moest er nu geblesseerd vanaf. De Blauwen probeerden een omcirkeling in te zetten, waarbij De Treffers gevaarlijk kon counteren. Nick de Bondt had de 2-0 op zijn schoenen, maar oog in oog met Theo Timmermans faalde hij. In blessuretijd kreeg Spakenburg alsnog de kansen. Pilon en Tom Oostinjen zagen de bal na hun inzet op het nippertje weg te worden gewerkt.

FC Lienden – VVSB 0-2

Het eerste speldenprikje kwam van Abderrahim Louikili, maar doelman Ronald van der Meer kon de bal gemakkelijke wegwerken. Een vrije trap van Mo Bendadi werd ook gekeerd door de goalie, aan de andere kant werd een vrije trap van Frans van Niel voorlangs getikt door Maikey Parami. In de tweede helft was het uit een vergelijkbare situatie wel raak. Ditmaal nam Stefan Kraaijvanger de vrije trap en tikte Jordy Zwart de bal binnen. Nog geen minuut later kopte Parami net naast. Het was het sein voor Lienden-trainer Hans Kraay junior om Wouter de Vogel te laten debuteren. Hij werd afgelopen zomer vastgelegd en vrijdag pas vrijgegeven door de KNVB. Lienden werd ook iets gevaarlijker met een kopkans voor Bendadi, maar een kwartier voor tijd liet Tim de Rijk het na om het duel te beslissen. Hij schoot van heel dichtbij naast. Luttele minuten later wist hij Jan Schimmel wel te verschalken voor 0-2.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD