woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieDe Treffers apetrots op transfer Jasper Cillessen naar FC Barcelona

De Treffers apetrots op transfer Jasper Cillessen naar FC Barcelona

Voor Jasper Cillessen is een droom in vervulling gegaan. Vandaag maakte hij zijn overstap van Ajax naar FC Barcelona officieel bekend. Ook bij De Treffers zijn ze apetrots op de droomtransfer van de doelman. Voor Cillessen begon het namelijk allemaal bij De Treffers. Bovendien ontvangt de club uit de Tweede Divisie ook een percentage van de transfersom van dertien miljoen euro.

Berichtje voor Cillessen

Jasper Cillessen begon zijn voetbalcarrière bij De Treffers op jonge leeftijd. Zijn keeperstalent werd al vrij snel opgemerkt en op dertienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar NEC. Op 22-jarige leeftijd kaapte Ajax hem weg, nadat hij in zijn eerste seizoen bij de Nijmegenaren veel indruk had gemaakt. Vijf jaar later vertrekt Cillessen naar één van de beste clubs ter wereld en daar zijn ze bij De Treffers trots op. “Uniek dat een jongen van onze club naar de absolute top van de wereld vertrekt”, vertelde voorzitter Bert Janssen in gesprek met De Gelderlander. “Ik ga Jasper zeker een berichtje sturen om hem te feliciteren. Ik stuur ook een berichtje naar zijn vader.”

Transfer ook gunstig voor De Treffers

Voor Ajax levert de transfer van Cillessen miljoenen op, maar ook De Treffers deelt mee in de transfer. Omdat de club de international van het Nederlands elftal een paar jaar heeft opgeleid heeft het recht op 0,25 procent van de transfersom. De Tweede Divisionist ontvangt dus ongeveer 32.500 euro en dat is een prettige bonus. “Daar zijn we als club natuurlijk erg blij mee.” Het is nog niet bekend wat De Treffers gaat doen met het ontvangen bedrag voor de transfer van Cillessen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD