zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTransfertalk Eerste Divisie | NAC huurt aanvaller, Achahbar duikt op bij FC...

Transfertalk Eerste Divisie | NAC huurt aanvaller, Achahbar duikt op bij FC Dordrecht, Meijers tekent bij Almere City

De transferperiode voor de clubs in de Eerste Divisie loopt tot begin september. Veel clubs zoeken nog een versterking of azen op een buitenkansje. Hier een overzicht van de meest recente transfers en geruchten.

 

NAC huurt aanvaller Boussaid van FC Utrecht en legt Rosler vast

Voor de rest van het seizoen heeft NAC Breda zich versterkt met de vleugelaanvaller Othmane Boussaid (19). Na het wegvallen van vleugelaanvaller Bohui met een ernstige blessure waren de flankposities wat dun bezet. Technisch directeur Tom van den Abbeele geeft aan blij te zijn met het tijdelijk vastleggen van Boussaid “Othmane is een jonge talentvolle speler die op meerdere plaatsen inzetbaar is. Zowel op de linkerflank als op tien kan hij uit de voeten.” Afgelopen seizoen speelde Boussaid drie duels mee met Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie en kwam hij 17 keer in actie voor FC Utrecht in de Eredivisie.

Daarnaast heeft NAC ook de transfer van Colin Rosler vastgelegd. De Noorse jeugdinternational tekent voor drie jaar en komt over van Manchester City. De transfer hing al in de lucht maar dat het geen huurconstructie maar een transfer betreft is onverwacht.

Meijers tekent bij Almere City

Bart Meijers heeft onderdak gevonden bij Almere City nadat zijn contract bij NAC niet werd verlengd. Afgelopen seizoen speelde de centrale verdediger nog 34 duels in de Eerste Divisie voor Helmond Sport, maar kon desondanks niet op een contract rekenen in Breda. Meijers was de afgelopen weken op proef in Almere en kon trainer Robert Molenaar dus overtuigen van zijn kwaliteiten.

FC Dordrecht huurt Wehrmann en heeft Achahbar op proef

Deze ochtend twee nieuwe gezichten op de training van de Schapenkoppen: Feyenoorder Jordy Wehrmann sloot op huurbasis aan en de clubloze Anass Achahbar is op proef. FC Dordrecht had al geruime tijd interesse in Wehrmann (20) om wat extra opties te krijgen op het middenveld. Achahbar zou een welkome aanvallende versterking zijn en zit na zijn periode bij NEC zonder club. Of de proefperiode van Achahbar overgaat in een permanent verblijf zal de komende periode blijken.

MVV verwelkomt 2 testspelers

Ook in Maastricht vandaag twee nieuwelingen die aansloten. De 21-jarige doelman Daniel Grimshaw, afkomstig van Manchester City, en de 21-jarige centrale verdediger Shaun Hobson, afkomstig van AFC Bournemouth, mogen de komende weken de staf van MVV overtuigen van hun kwaliteiten.

Telstart huurt Spartaan Tavsan

De 18-jarige aanvaller Tavsan sluit voor de rest van het seizoen aan bij de Witte Leeuwen. Tavsan wordt gehuurd en Andries Jonker is tevreden “Elayis is een groot talent uit de Rotterdamse jeugdopleiding en heeft in de Tweede Divisie bij Jong Sparta al bewezen een grote toegevoegde waarde te zijn voor het elftal”. Tavsan kwam vorig seizoen 15 keer in actie voor Jong Sparta waar hij 7 keer scoorde.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD