Volg ons

Eerste Divisie

Transfertalk Eerste Divisie | Blummel tekent bij De Graafschap, Fortes gelinkt aan Sparta, Havekotte naar FC Dordrecht

Transfertalk Eerste Divisie | Blummel tekent bij De Graafschap, Fortes gelinkt aan Sparta, Havekotte naar FC Dordrecht

Vanaf 01-01-2020 is de transfermarkt weer open voor de clubs in de Eerste Divisie. Clubs zullen proberen om nog wat versterkingen binnen te halen om de tegenvallende prestaties recht te zetten in de tweede seizoenshelft waar andere clubs rustig zullen afwachten of er nog buitenkansjes op te halen zijn. In dit bulletin een overzicht van de laatste nieuwtjes op de transfermarkt.

 

Sven Blummel terug naar de Eerste Divisie

Aanvaller Sven Blummel sluit zich voor de komende 2,5 jaar aan bij De Graafschap en komt over van de Deense club Fremrad Amager. Hier speelde hij het afgelopen half jaar nadat hij succesvolle jaren achter de rug had bij FC Den Bosch. Blummel geeft tegenover de clubsite aan blij terug te zijn in Nederland “Deze kans kwam voorbij en kon ik niet laten schieten. Ik ben content terug te zijn in Nederland en kijk uit naar een volle Vijverberg.” Technisch directeur Hofstede gaf eerder al aan op zoek te zijn naar aanvallende versterkingen en is in zijn nopjes met de komst van Blummel “Met Sven halen wij een gewilde aanvaller binnen die op verschillende posities uit de voeten kan. Wij waren op die posities dun bezet en zijn content met deze versterking.”

Excelsior ziet mogelijk Jeffry Fortes naar stadgenoot vertrekken

Rechtsback Jeffry Fortes lijkt een transfer te maken van Excelsior naar Sparta Rotterdam. De 30-jarige verdediger speelt al sins 2016 voor Excelsior en kwam hiervoor uit voor FC Dordrecht en FC Den Bosch. Op de positie van rechtsback heeft Sparta al wel Dirk Abels en Khalid Karami lopen dus het is niet duidelijk of Fortes als basisspeler wordt gehaald.

NEC revelatie op radar van VFB Stuttgart

Smaakmaker van de Nijmegenaren Anthony Musaba staat op het lijstje van de 2. Bundesliga club VFB Stuttgart die op zoek is naar aanvallende versterkingen. Eerder gaf Hans Kraay junior al aan dat er volop interesse is voor de speler vanuit de Eredivisie. Het is dus afwachten voor de NEC supporters of zij Musaba terug zien op 12 januari als NEC speelt tegen FC Den Bosch.

FC Dordrecht huurt doelman Havekotte

De doelmannen soap in Dordrecht krijgt een extra deelnemer in de vorm van Mike Havekotte. De doelman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van ADO den Haag. In Dordrecht zijn er dit jaar al 3 doelmannen gebruikt in de persoon van Ramon ten Hove, Petar Stoskovic en Andries Noppert. Havekotte zou dus de vierde doelmand moeten worden die FC Dordrecht van de laatste positie af zou moeten krijgen.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie