Home Clubs ASWH Marokko-transfer Hoek-spits Kyle Doesburg geblokkeerd

Marokko-transfer Hoek-spits Kyle Doesburg geblokkeerd

Kyle Doesburg ziet een droomtransfer naar het Marokkaanse Al Hoceima in het water vallen. De reglementen van de Marokkaanse voetbalbond gooien roet in het eten, meldt de PZC.

- Advertentie -

Doesburg keerde dinsdagochtend terug uit Marokko, waar hij een week verbleef bij de Marokkaanse club van Mounir El Hamdaoui, die dinsdag wel onder meer Abderrahim Loukili vastlegde. Simon Ouaali is er trainer. wel bekoren en kreeg een aanbod om een contract te tekenen. De regels van de Marokkaanse bond zorgden er echter voor dat de transfer nu van de baan is. Een buitenlander die in Marokko wil komen voetballen moet aan een aantal voorwoorden voldoen. ,,Zo moet hij minimaal tien wedstrijden bij een club in één van de hoogste drie divisies hebben gespeeld of moet hij als contractspeler geregistreerd hebben gestaan bij de KNVB”, weet de krant.

,,Aan die laatste eis voldeed ik, omdat ik vorig seizoen één van de drie contractspelers was bij ASWH“, reageert Doesburg, komend seizoen uitkomend voor Hoek. ,,Alleen speelden we in de derde divisie. Dat is het vierde niveau in Nederland. Daardoor gaf de Marokkaanse bond geen toestemming voor mijn transfer.”

,,Het is echt niet zo dat ik nu met tegenzin terugkeer bij Hoek“, vervolgt de spits. ,,Ik zag voetballen in Marokko als een mooi avontuur, maar nu het niet mogelijk blijkt te zijn geef ik weer alles voor Hoek.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES