maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTransfer Frenkie de Jong doet kassa RKC flink rinkelen

Transfer Frenkie de Jong doet kassa RKC flink rinkelen

Mocht Frenkie de Jong deze zomer een transfer maken, dan kan de clubkas van RKC Waalwijk een flinke injectie tegemoet zien. Onder meer FC Barcelona is zeer geïnteresseerd in het talent, die naar verwachting al gauw zo’n 40 a 50 miljoen zal opleveren.

Omdat De Jong jarenlang in de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC Waalwijk speelde, zal ook de kassa gaan rinkelen in het Mandemakers stadion. Willem II bedong een doorverkooppercentage toen De Jong naar Ajax verkaste van 10 procent. Bij het beëindigen van de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC en Willem II werd afgesproken dat toekomstige transfervergoedingen van voormalig jeugdspelers RKC 40 procent zou opleveren en Willem II 60 procent. Het Brabants Dagblad berekent zodoende dat RKC bij een transfer van De Jong al snel zo’n 1,9 miljoen kan bijschrijven. Daar bovenop komt nog de verplichte solidariteitsbijdrage, geregeld door de FIFA, zorgt ervoor dat RKC nog een paar ton extra kan verwachten. Totaal zou een geschetste transfer van de Ajacied voor 40 a 50 miljoen RKC zo’n 2,2 miljoen opleveren, verwacht de krant.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD