woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieTrainer Slavia Praag baalt flink na loting: "Een van onze beste tegenstanders...

Trainer Slavia Praag baalt flink na loting: “Een van onze beste tegenstanders ooit.”

Voetbal International meldt dat Slavia Praag-coach Jindrich Trpisovsky niet bepaald gelukkig is met de loting tegen Feyenoord. Eerder dit seizoen speelden de twee clubs al tegen elkaar in de groepsfase van het toernooi en toen wist Slavia Praag niet te winnen van de Rotterdammers.

In eigen huis won Feyenoord eerder dit seizoen met 2-1 van Slavia en in de uitwedstrijd speelde het met 2-2 gelijk. Geen heel grote verschillen, maar toch reden genoeg voor de coach van de Tsjechen om in de underdogrol te kruipen.

“We wilden Feyenoord niet loten”, vertelt de coach op de clubsite van Slavia Praag. “We hebben ervaring met ze en we weten hoe sterk dit team tegen ons was. Vooral in De Kuip stonden we de hele wedstrijd onder druk. Na de tweede wedstrijd zeiden we nog tegen elkaar dat dit een van de sterkste tegenstanders was waar we ooit tegen hebben gespeeld. Dit werd nog eens bevestigd door de resultaten van Feyenoord tegen Partizan Belgrado. We weten dat er een hele zware dobber op ons wacht.” schrijft Voetbal International.

Het eerste duel tussen de twee ploegen in de kwartfinale zal in De Kuip zijn en ook daar vindt Trpisovsky het zijne van: “Er hing de vorige keer een helse sfeer in De Kuip. Vooral in de eerste helft, toen ze ons meteen onder druk zetten en duidelijk beter waren”, stelt de oefenmeester. “Ik kon mijn spelers toen niet bereiken, er was teveel lawaai. Het is een bijzondere ervaring voor de jongens, maar het mag ons niet beperken zoals in de eerste wedstrijd die we tegen Feyenoord speelden.”

Feyenoord speelt op 7 april in De Kuip tegen Slavia Praag, om een week later in Tsjechië de klus te proberen te klaren. Lukt dat dan wacht in de halve finale de Olympique Marseille of PAOK Saloniki.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]