woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTrainer Magreb'90 opgestapt na slechts vier duels

Trainer Magreb’90 opgestapt na slechts vier duels

Magreb’90 moet op zoek naar een nieuwe trainer. Aart Jan van Boksel is namelijk deze week opgestapt. Bij de Utrechtse club was hij de opvolger van Alami Ahannach en stond slechts vier wedstrijden in de Derde Divisie Zondag voor de groep. Met zeven punten uit deze vier duels kenden Magreb’90 een betere start dan verwacht werd.

Ruzie met assistenten

Nagenoeg de gehele selectie vertrok afgelopen zomer en Van Boksel moest met een nieuwe en vooral onervaren selectie aan de slag. Dat ging qua resultaten dus aardig, maar achter de schermen was dat een ander verhaal. Tegenover het AD/Utrechts Nieuwsblad laat Van Boksel weten dat de relatie met zijn assistenten Azadine Harchaoui en Stanley Tailor de reden voor zijn opstappen is geweest.

Laat mij niet overrulen

“Mijn assistenten wilden zich zodanig profileren, dat ik dat moeilijk vond. Ik ben iemand die alles in overleg doet en mij niet wil laten overrulen. Ik ben de hoofdtrainer. Het kan niet zo zijn dat je met zijn drieën een schip vaart.” Zondag ging het mis na het duel met OFC. De assistenten waren woest op de arbiter en gingen verhaal halen. Dat was voor Van Boksel de welbekende druppel. “Het klikte gewoon niet. Jammer, wan tik had een fantastische spelersgroep en de club heeft fantastische supporters. Maar iedereen wilde hoofdtrainer zijn.”

Vertrek ligt aan hemzelf

Daarmee is Van Boksel de derde trainer binnen een jaar tijd die vertrekt, vorig jaar werd Frans Schuitemaker namelijk al ontslagen. Voorzitter Tahar Boulaid laat aan de regionale krant weten dat hij baalt van het vertrek van de trainer. “Het ligt aan hemzelf, want we hebben een goed beleid doorgevoerd. Hij is te snel geweest met zijn beslissing.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD