dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTrainer Kaiser stunt met JVC: 'Engelse speelwijze wierp zijn vruchten af'

Trainer Kaiser stunt met JVC: ‘Engelse speelwijze wierp zijn vruchten af’

Ruud Kaiser verraste zaterdagmiddag vriend en vijand met zijn ploeg JVC Cuijk door de eerder opgelopen achterstand van twee treffers (0-2) goed te maken in de return op vreemde bodem tegen FC Lisse. De trainer van de Brabantse formatie begon de wedstrijd met maar liefst vier aanvallers en deze tactiek bleek voldoende voor een fraaie zege en een ticket voor de finale van de nacompetitie (0-3). 

Speelwijze
De ervaren oefenmeester plaatste centrale verdediger Jorrit Ritzen in de spits naast Jordie van der Laan. Een teken dat Kaiser ook voor de start van de wedstrijd geloofde in zijn kansen. ,,Vanaf de eerste minuut hebben we opportunistisch gespeeld. De Engelse speelwijze wierp zijn vruchten af”, aldus de trainer tegenover de website Kliknieuws.

Boek
Nadat JVC Cuijk eerder in eigen huis onderuit was gegaan tegen FC Lisse leek plaatsing voor de volgende ronde een utopie. Kaiser hield zijn spelers een dag later echter al voor dat een stunt zeker niet uitgesloten zou zijn. Hierbij wees hij onder andere op de stunt van FC Dordrecht dat na een thuisnederlaag tegen SC Cambuur alsnog wist te overleven.  ,,En ik heb in de voorbereiding op de uitwedstrijd in Lisse voorgelezen uit mijn eigen boek. Ik vertelde over de wedstrijd die we met Jong Oranje (-17) in Duitsland speelden. We moesten drie keer scoren om het EK in Italië te kunnen halen. Vijf minuten voor tijd stonden we met 2-1 achter, maar we kwamen wel terug en wonnen met 3-2.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD