Volg ons

Trainer Calderwood: ‘DOVO wil op de helft van de tegenstander spelen’

Derde Divisie Zaterdag

Trainer Calderwood: ‘DOVO wil op de helft van de tegenstander spelen’

Aanvallend voetbal en de daarbij behorende strijd wil trainer Scott Calderwood komend seizoen zien als de spelers van DOVO het veld opgaan om punten te pakken in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De oefenmeester keek vooruit naar het nieuwe seizoen op de You Tube-pagina van Jaap Voetbal.

Speelwijze
Het voorgaande abrupt afgesloten seizoen was teleurstellend te noemen voor DOVO. Calderwood wil niet alleen beter presteren, maar dit moet ook samen gaan met een aanvallende voetbalstijl.  ,,Je gaat kijken naar de club en DOVO is een gigantisch grote club vanuit het verleden en nog steeds als club zijnde. Je gaat kijken wat past er bij de club, wat verwachten de mensen bij de club. Wat voor een club is het en als je dan gaat kijken verwacht je gewoon een DOVO dat op de helft van de tegenstander wil spelen, dus aanvallend voetbal. Een DOVO dat de tegenstander onder druk wil zetten, dus snel de bal wil veroveren om doelpunten te maken, maar vooral een DOVO dat als wij balverlies lijden ze er ongelooflijk veel energie en strijd er in legt om die bal weer te veroveren. Het is niet alleen maar mooi voetbal, het kan ook wel eens wat minder voetbal zijn maar wel met heel veel strijd”, aldus de oefenmeester op de voornoemde You Tube-pagina.

Andere zaken
Calderwood kijkt reikhalzend uit naar de komende weken van voorbereiding en de start van het nieuwe seizoen, maar benadrukte dat er momenteel andere zaken belangrijker zijn dan het voetbal. ,,Ik ben blij dat de bal weer rolt en het allerbelangrijkste is natuurlijk de gezondheid van de mensen. Voetbal is een belangrijke bijzaak voor ons allemaal, maar de gezondheid van de mensen in de wereld is natuurlijk veel belangrijker.”

Klik op de video voor het volledige interview.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag