dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTrainer Blok promoveert met Scheveningen: 'Een topprestatie'

Trainer Blok promoveert met Scheveningen: ‘Een topprestatie’

John Blok zorgde zaterdag voor een daverende verrassing door met Scheveningen ten koste van TEC een plaats te veroveren in de Tweede Divisie. De ploeg uit de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal produceerde in extremis de allesbeslissende 2-1. Trots was voor de hoofdtrainer het alles omvattende woord na afloop van de voor de club historische wedstrijd. 

Moeizame start
,,We hadden het erg lastig vandaag. Ik heb dat ook in de rust gezegd en ik neem die jongens niets kwalijk. Er zijn jongens die hun eerste echte grote wedstrijd spelen en er moesten ook wat jongens op een andere positie spelen waardoor je al je automatismen kwijt bent. Alleen na een goede start werden wij wat angstig”, aldus Blok tegenover de camera van Omroep West.

Bovenliggende partij
Scheveningen stond met 2-0 achter en een verlenging kwam steeds dichterbij voor de ploeg. Dit terwijl TEC de mogelijkheden had om het duel in het slot te gooien.  ,,De tweede helft was gewoon een slijtageslag. Ik vond dat wij daar wat meer grip hadden. In de eerste tien a vijftien minuten moet je wat meer mazzel hebben dat je de goal maakt. Daarna was TEC natuurlijk de bovenliggende partij, zonder nou echt iets te creëren. Er kwamen enorme ruimtes voor beiden partijen. Dan zie je dat we het echt op karakter binnenslepen. We zeiden nog op de pak zoiets van hij zal nu toch niet meer vallen.”

Topprestatie
Blok kon geen beroep doen op alle spelers waar hij dit seizoen op kon bouwen. De vermoeidheid sloeg dan ook toe in de slotfase van het duel.  ,,Je zag dat er bij ons een aantal doorheen zaten en dan houd je rekening met een verlenging. Je hebt zelf gezien wat we op de bank hadden, dat waren allemaal aanvallers. Je laat ook zoveel mogelijk spelers staan waarvan je denkt dat ze een wedstrijd uit kunnen spelen. Buiten deze pot, als je naar het hele seizoen kijkt dan is het bizar wat we met dit groepje hebben gepresteerd. Er overheerst dat ik trots ben op alles en iedereen binnen de vereniging.  Dit is echt een topprestatie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD