woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTopscorer van de Tweede Divisie Sietse Brandsma niet in actie tegen TEC

Topscorer van de Tweede Divisie Sietse Brandsma niet in actie tegen TEC

De scorende spitsen zaten dit weekend op de bank of op de tribune. Een vreemde gewaarwording, maar achter elke bankzitter zit zijn eigen verhaal. Marciano Mengerink was gepasseerd bij Katwijk, Danny van den Meiracker van de Vogels heeft een blessure en Floris van der Linden zat bij de Blauwen niet bij de selectie. Zondag bleek dat Sietse Brandsma, de topscorer in de Tweede Divisie,  ook niet bij HFC speelde tegen TEC.

Plek
Brandsma scoorde dit seizoen al zes maal voor de Koninklijke. En was ook in de bekerwedstrijd van woensdag tegen ADO’20 trefzeker. Het lijkt zo simpel als hij in kansrijke positie komt, of zich vrijspeelt. Zijn trainer Gertjan Tamerus zegt dan altijd ‘hij staat altijd op de goede plek’. Tamerus was zelf ook lange tijd spits bij HFC Haarlem en later Heracles en NAC, totdat hij op het middenveld ging spelen. HFC  begon het duel met Roy Castien en talent Mehmet Yüksel in de spits.

Blessure
Brandsma liep in het duel met ADO’20 een blessure op. Marciano Mengerink was jarenlang de gevierde man bij Katwijk. Meegenomen door Dick Schreuder kroonde hij zich al snel tot de topscorer van de ploeg. Toen Katwijk razendsnel El Azzouti voor de neus van Quick Boys wegkaapte moet hij al iets aangevoeld hebben. De ex-spits van IJsselmeervogels is de nieuwe nummer 9 van Anthony Correia, die op de vleugels speelt met Kilian van Mill en Tim Freriks.

Zekerheid
Vorige week mocht Mengerink het tegen Scheveingen als nummer 10 proberen. Katwijk speelde een soort 4-2-3-1 en Mengerink scoorde twee treffers. ,,Maar dan moet je wel zorgen dat je ook je verdedigende arbeid maakt’’ zei de trainer tegen Mengerink.

Het liep voortreffelijk.  Na het bekerechec tegen Harkemase Boys koos Correia voor wat meer zekerheid op het middenveld en met de usuals suspects in de aanval. Tegen Jong Volendam koos de trainer voor een middenveld met Christina, Susan en Van der Meer. Mengerink keek toe en viel wel in en scoorde in de blessuretijd de 0-3.

IJsselmeervogels speelde tegen AFC in een 4-4-2-systeem met Rydell Poepon en Tadmine in de spits. Khalid Tadmine is door een blessure en de naweeën van corona nog maar voor maximaal een uur belastbaar en werd gewisseld. Danny van den Meiracker is nog steeds niet van de partij bij de Vogels. Hij klapte in het duel met Noordwijk tegen een reclamebord aan en is sindsdien afwezig. Pieter Langedijk begon door de tactische vondst van Berry Smit op de bank, maar viel wel in.

Bij Spakenburg ontbrak Floris van der Linden in het geheel. Robin Eindhoven was wel van de partij maar bleef onzichtbaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD