dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTopamateurvoetbal bevalt Django Binder prima

Topamateurvoetbal bevalt Django Binder prima

Django Binder is één van de vele voetballers die zijn geluk gaat beproeven in de top van het amateurvoetbal, nadat een poging om door te breken in het profvoetbal is mislukt. Binder was bij Excelsior het geloof op een profcarrière verloren en koos er daarom voor om voor Kozakken Boys te gaan voetballen in de Tweede Divisie.

Mentaal was het zwaar voor Binder

Binder speelde jaren in de jeugdopleiding van Excelsior. Afgelopen seizoen behoorde de twintigjarige Rotterdammer tot het beloftenelftal van de Kralingers. Veel speelminuten kreeg hij echter niet, mede vanwege de spelers uit de A-selectie die minuten moesten maken. “Voor mij werd het daardoor heel lastig er tussen te komen. Ik heb de hele jeugd bij Excelsior vrij moeiteloos doorlopen, dus vooral mentaal was het een zwaar, maar daarom ook leerzaam jaar. Ook voetballend, want op de training leer je natuurlijk ook veel”, vertelde hij in AD/Rivierenland. “Natuurlijk ligt dat ook aan jezelf. Als je de nieuwe Messi bent ga je echt wel spelen.”

Oefenwedstrijd bij Kozakken Boys beviel uitstekend

Even lonkte er een avontuur in Polen voor Binder, maar na een stage van een paar weken bij Korona Kielce ging daar ook een streep door. Daarna kwam de aanvaller in aanraking met Kozakken Boys en speelde hij mee in een oefenwedstrijd tegen Baronie. Dat beviel. “Ik was helemaal niet bekend met het topamateurvoetbal en het beviel me prima. Het ging er relaxt en gemoedelijk, maar aan de andere kant boven verwachting professioneel aan toe.”

Eind mei werd Binder definitief vastgelegd, waardoor hij volgende maand begint aan zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys. Het talent eist niet direct een basisplaats van zichzelf. “Omdat ik ten opzichte van de andere spelers van Kozakken Boys een achterstand heb en zo fit mogelijk aan de voorbereiding wilde beginnen, heb ik de hele zomer doorgetraind. Maar wedstrijdfitheid is iets heel anders. Na afgelopen seizoen heb ik ontzettend veel zin om weer te beginnen. Ik denk dat dit een goede stap is voor mij.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD