Volg ons
Kozakken Boys De Zwaaijer

Tweede Divisie

Topamateurvoetbal bevalt Django Binder prima

Topamateurvoetbal bevalt Django Binder prima

Django Binder is één van de vele voetballers die zijn geluk gaat beproeven in de top van het amateurvoetbal, nadat een poging om door te breken in het profvoetbal is mislukt. Binder was bij Excelsior het geloof op een profcarrière verloren en koos er daarom voor om voor Kozakken Boys te gaan voetballen in de Tweede Divisie.

Mentaal was het zwaar voor Binder

Binder speelde jaren in de jeugdopleiding van Excelsior. Afgelopen seizoen behoorde de twintigjarige Rotterdammer tot het beloftenelftal van de Kralingers. Veel speelminuten kreeg hij echter niet, mede vanwege de spelers uit de A-selectie die minuten moesten maken. “Voor mij werd het daardoor heel lastig er tussen te komen. Ik heb de hele jeugd bij Excelsior vrij moeiteloos doorlopen, dus vooral mentaal was het een zwaar, maar daarom ook leerzaam jaar. Ook voetballend, want op de training leer je natuurlijk ook veel”, vertelde hij in AD/Rivierenland. “Natuurlijk ligt dat ook aan jezelf. Als je de nieuwe Messi bent ga je echt wel spelen.”

Oefenwedstrijd bij Kozakken Boys beviel uitstekend

Even lonkte er een avontuur in Polen voor Binder, maar na een stage van een paar weken bij Korona Kielce ging daar ook een streep door. Daarna kwam de aanvaller in aanraking met Kozakken Boys en speelde hij mee in een oefenwedstrijd tegen Baronie. Dat beviel. “Ik was helemaal niet bekend met het topamateurvoetbal en het beviel me prima. Het ging er relaxt en gemoedelijk, maar aan de andere kant boven verwachting professioneel aan toe.”

Eind mei werd Binder definitief vastgelegd, waardoor hij volgende maand begint aan zijn eerste seizoen bij Kozakken Boys. Het talent eist niet direct een basisplaats van zichzelf. “Omdat ik ten opzichte van de andere spelers van Kozakken Boys een achterstand heb en zo fit mogelijk aan de voorbereiding wilde beginnen, heb ik de hele zomer doorgetraind. Maar wedstrijdfitheid is iets heel anders. Na afgelopen seizoen heb ik ontzettend veel zin om weer te beginnen. Ik denk dat dit een goede stap is voor mij.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie