Volg ons

Uitgelicht

‘Topamateurclubs willen alsnog competitie stilleggen’

‘Topamateurclubs willen alsnog competitie stilleggen’

Verschillende topamateurclubs willen alsnog de KNVB bewegen om de competitie tijdelijk stil te leggen. Clubs hebben daarover maandag overleg, geeft Cees Bruinink, technisch directeur van Katwijk, aan in het Leidsch Dagblad.

Overleg
,,Begin van de week hebben de clubs weer overleg waarna we met de KNVB in beraad gaan. Maar als het aan de clubs ligt, stoppen we er tijdelijk mee. Er zijn na de winterstop zeker vijf momenten waarop we inhaalwedstrijden kunnen plannen. En desnoods gaan we langer door, in juni en juli. Ook daar hebben we geen problemen mee”, aldus Bruinink.

Catastrofaal
De technisch beleidsmaker vervolgt: ,,Dit is niet hoe voetbal gespeeld moet worden. Spelen voor lege tribunes, achter gesloten deuren is catastrofaal voor de clubs. Als dit lang gaat duren, gaan er onherroepelijk clubs failliet. Wij hebben toeschouwers nodig. En open kantines.’’

Veel clubs stelden na de persconferentie van premier Mark Rutte waarin werd besloten tot het sluiten van kantines en sportparken al liever te willen dat de competitie zou worden gepauzeerd. De KNVB gaf daar toen geen gehoor aan.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht