maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieTOP Oss huurt linksback van VVV-Venlo

TOP Oss huurt linksback van VVV-Venlo

Yannick Leliendal speelt de rest van dit seizoen bij TOP Oss. De 19-jarige linksback wordt gehuurd van VVV-Venlo, waar hij nog een contract tot de zomer van 2023 heeft. TOP Oss raakte de afgelopen jaren liefst drie linksbacks kwijt aan de Eredivisie: Dean van der Sluys (2019, aan RKC Waalwijk), Ruben Roosken (2021, aan Heracles) en Sekou Sylla (2022, aan SC Cambuur).

Yannick Leliendal maakte afgelopen zomer de overstap van KRC Genk naar VVV-Venlo. Ondanks een veelbelovende start in de voorbereiding wist de snelle en aanvallend sterke Leliendal in Venlo geen basisplaats te veroveren. De in Amsterdam geboren linkspoot kwam tot zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie voor de ploeg van Jos Luhukay. Zijn laatste optreden voor VVV-Venlo was uitgerekend op 17 december in de verloren ontmoeting tegen TOP Oss (2-3) als invaller.

Het de laatste weken uitstekend presterende TOP Oss was op zoek naar een extra optie links achterin, hoewel de ploeg van Bob Peeters met Niels Fleuren en Nicolas Abdal nog wel twee linksbacks heeft. Op de eigen website kondigt directeur Peter Bijvelds de versterking aan: “Na de snelle promotie van Sekou Sylla naar Cambuur waren wij opzoek naar een vervanger. We hebben met Yannick Leliendal een vervanger gevonden die qua profiel datgene brengt wat wij zoeken. Een snelle linkerverdediger met een aanvallende drang en agressiviteit in zijn spel. Wij gaan het komende halve seizoen zien hoe hij het bij ons gaat doen.”

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]