maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTony Tol: 'Iedereen let op Kaars, maar El Gourari is net zo...

Tony Tol: ‘Iedereen let op Kaars, maar El Gourari is net zo belangrijk’

Zeven jaar lang was hij de vaste rechtsback van IJsselmeervogels, sinds afgelopen zomer maakt Tony Tol zijn rushes langs de zijlijn in Amsterdam-Noord bij De Dijk: “Een heerlijke clubje op tien minuten van mijn huis. Gemoedelijk, waar ik bovendien speel in een echt vriendenteam.”

Geëtter, gesleur en kopkracht

Aan de Schellingwouderdijk voetballen de nodige spelers met een verleden in de Topklasse. Naast Tol staan bij De Dijk Nick Kuipers, Robert Verschraagen, Maarten Woudenberg, Kevin Westmaas, Achmed Ahahaoui, Harry Zwarthoed en Nabil El Gourari onder contract. Met name laatstgenoemde, bijnaam ‘Pietje’, maakt de afgelopen maanden het verschil bij de formatie van coach Jochem Twisker: “Iedereen let op Dennis Kaars, maar zonder ‘Pietje’ had ‘Kaarsie’ er niet zoveel gemaakt”, weet Tol tegenover TweedeDivisie.org. “Nabil is ontzettend belangrijk voor ons met zijn geëtter, gesleur en kopkracht.”

Defensieve organisatie trainen

Het moet gek lopen wil De Dijk volgend seizoen niet in de Tweede Divisie spelen: “Daarin zullen we waarschijnlijk niet meer zo domineren als nu het geval is en is het ook moeilijker om een achterstand om te buigen. We willen nu nog wel eens wat frivool zijn en minder scherp bij balverlies. Wellicht is het dan goed om wat meer op onze defensieve organisatie te trainen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD