Volg ons
Tony Tol De Dijk

Derde Divisie Zondag

Tony Tol: ‘Iedereen let op Kaars, maar El Gourari is net zo belangrijk’

Tony Tol: ‘Iedereen let op Kaars, maar El Gourari is net zo belangrijk’

Zeven jaar lang was hij de vaste rechtsback van IJsselmeervogels, sinds afgelopen zomer maakt Tony Tol zijn rushes langs de zijlijn in Amsterdam-Noord bij De Dijk: “Een heerlijke clubje op tien minuten van mijn huis. Gemoedelijk, waar ik bovendien speel in een echt vriendenteam.”

Geëtter, gesleur en kopkracht

Aan de Schellingwouderdijk voetballen de nodige spelers met een verleden in de Topklasse. Naast Tol staan bij De Dijk Nick Kuipers, Robert Verschraagen, Maarten Woudenberg, Kevin Westmaas, Achmed Ahahaoui, Harry Zwarthoed en Nabil El Gourari onder contract. Met name laatstgenoemde, bijnaam ‘Pietje’, maakt de afgelopen maanden het verschil bij de formatie van coach Jochem Twisker: “Iedereen let op Dennis Kaars, maar zonder ‘Pietje’ had ‘Kaarsie’ er niet zoveel gemaakt”, weet Tol tegenover TweedeDivisie.org. “Nabil is ontzettend belangrijk voor ons met zijn geëtter, gesleur en kopkracht.”

Defensieve organisatie trainen

Het moet gek lopen wil De Dijk volgend seizoen niet in de Tweede Divisie spelen: “Daarin zullen we waarschijnlijk niet meer zo domineren als nu het geval is en is het ook moeilijker om een achterstand om te buigen. We willen nu nog wel eens wat frivool zijn en minder scherp bij balverlies. Wellicht is het dan goed om wat meer op onze defensieve organisatie te trainen.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag