maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTon du Chatinier stapt op bij AFC

Ton du Chatinier stapt op bij AFC

Ton du Chatinier stapt op als trainer van AFC. De oefenmeester won zaterdagmiddag met 0-1 van IJsselmeervogels, maar de in zijn ogen ‘huichelachtige’ gang van zaken binnen de clubleiding doen hem besluiten alsnog de eer aan zichzelf te houden.

Kettingzagen
Du Chatinier stond onder grote druk na vier nederlagen op rij. ,,Ik ben helemaal klaar met het huichelachtige gedrag van die zogenaamde clubiconen van AFC, die zeggen het beste met de club voor te hebben”, stelt hij in gesprek met Voetbal247.nl. ,,Die hebben niet één kettingzaag achterin de auto liggen, maar wel drie.. Ik ben een Utrechts jochie. Prima als je kritiek hebt, maar zeg het me dan recht in m’n porem. En als ik ze er dan op aanspreek, ontkennen ze het glashard in m’n gezicht. Ik word doodziek van dat huichelachtige gedrag.”

Hectische week
,,Ik vind AFC nog steeds een hartstikke mooie club, maar het is een erg hectische week geweest. Ik heb dat geprobeerd om bij m’n selectie weg te houden”, vervolgt de markante coach, die aanvankelijk nog zei een nachtje te willen slapen over zijn vertrek maar later alsnog stelde de beslissing reeds te hebben genomen. ,,Want als we volgende week weer zouden verliezen, is de druk er weer net zo erg als nu. Ik zit volgende week niet meer als trainer van AFC op de bank tegen FC Lienden.”

Robert Maaskant
Du Chatinier maakte enkele weken geleden al bekend bezig te zijn aan zijn laatste seizoen als trainer van AFC, omdat hij van plan is te emigreren naar Frankrijk. Toen de afgelopen weken de resultaten tegenvielen, werd al gefluisterd dat Robert Maaskant reeds klaar zou staan om het roer over te nemen bij AFC. Du Chatinier gaf vorige week na de nederlaag tegen VVSB al aan dat hem ter oren was gekomen dat er reeds met andere trainers zou zijn gesproken.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD