vrijdag, december 3, 2021
HomeCompetitiesHoofdklasseTom Duindam schiet ze er weer van alle kanten in

Tom Duindam schiet ze er weer van alle kanten in

SJC Noordwijk scoorde er afgelopen weekend flink op los. De nummer drie van de ranglijst van de zondag hoofdklasse B won met liefst 8-1 van het arme v.v. Emmen. Tom Duindam nam er liefst vijf voor zijn rekening. Het maakt niet uit hoe hij ze aangespeeld krijgt, bij de eerste paal voor een intikker, een hoge voorzet die ingekopt moet worden, een lange pass van achteruit, hij weet ze allemaal te waarderen. Zelfs een te korte terugspeelbal waardeert hij enorm, een stiffie is voldoende, zoals de doelman van Emmen ondervond.

Hoeveel heb je er dit seizoen nu in liggen Tom?
Volgens mij tien. In het begin van het seizoen liep het nog niet zo lekker, niet alleen met mij ging het niet goed, maar met het gehele team was het niet zoals we wilden.

Jullie behaalden uit de eerste 4 wedstrijden slechts één puntje, daarna wonnen jullie er 6 van de zeven. Hoe verklaar je dat?
Dat we die eerste vier niet lekker presteerden klopt. We hebben na die vierde wedstrijd bij elkaar gezeten met de staf. Toen is besloten dat we eerst eens gingen proberen het verdedigende aspect beter te organiseren. We kregen te veel goals tegen. Tegen TOGB kregen we er in het eerste halve uur al vier tegen. Dat is meer dan dat ik aan ballen gehad had op dat moment. We verloren met 6-2. De week erna ging het weer fout, 3-4 tegen Velsen. Toen hebben we besloten het anders te gaan doen en toen kwamen ook de resultaten.

Doorgaans is een spits niet blij als er een bijstelling naar achteren wordt gemaakt.
Nee dat is wel zo, maar ik begreep ook wel dat het niet verder moest gaan zoals het ging. We merkten echter wel dat het resultaten ging opleveren en uiteindelijk wordt je als spits ook niet blij van het maken van doelpunten als je telkens verliest. Ik denk dus dat die ommekeer na vier wedstrijden iedereen van SJC blij heeft gemaakt. Uiteindelijk speel je liever voor de prijzen dan tegen degradatie.

Ondertussen zijn jullie zo ver dat jullie tot een groep uitdagers van koploper v.v. Hoogeveen behoren.
Of wij nog in de buurt van die club gaan komen zullen we moeten afwachten. Wij hebben daar met 3-1 verloren. Zij waren toen echt beter dan wij. En ondertussen hebben ze nog steeds maar heel weinig punten verspeeld. Als die club zo blijft presteren wordt het dus wel heel lastig om ze nog van een kampioenschap af te houden. Maar goed, het is voetbal, daarin kan veel gebeuren. Wij hopen bijvoorbeeld in ieder geval mee te blijven doen voor de tweede en derde periode.

Heb je er wel vaker vijf in een wedstrijd ingeschoten?
Niet op dit niveau, wel in de C jeugd oen ik nog bij UVS speelde. We wonnen ooit eens met 7-1 van Zeeburgia. Ik maakte ze alle 7. Het seizoen erop zat ik bij ADO in de jeugdopleiding.

Je hebt nog bij Quick Boys, Noordwijk en FC Lisse gespeeld. De vrijwillige stap terug van FC Lisse naar SJC Noordwijk was opvallend. Waarom deed je dat?
Ik heb nog andere hobby’s dan veldvoetbal en het was mijn keuze om die ook te blijven doen. Het gaat met name om zaalvoetbal en snowboarden. Dat kan ik bij SJC prima combineren. Voor alle duidelijkheid: ik had het in Lisse uitstekend naar mijn zin, ook met de trainersstaf en de spelersgroep. Maar vanwege die andere hobby’s kwam ik dus bij SJC uit.

Zie je jezelf nog eens de stap omhoog weer maken?
Ik zou het je niet kunnen zeggen. Zoals het nu gaat vind ik het prima, dus op dit moment ben ik blij met mijn gemaakte keuze. Of dat voor de rest van mijn voetballoopbaan zo blijft weet ik niet. Ik ben pas 25, dus ik hoef nog niets uit te sluiten.

Komend weekend komt RKAVV op bezoek. Weer een handvol doelpunten?
Dat mag altijd. Maar RKAVV is een prima tegenstander die dicht bij ons op de ranglijst staat. Maar och, in het begin van het seizoen scoorde ik weinig maar had ik veel assist, nu is het andersom. Het gaat uiteindelijk niet om hoe veel ik scoor, maar om  hoe vaak wij winnen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS