dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTol: "Mooi afsluiten bij Spakenburg"

Tol: “Mooi afsluiten bij Spakenburg”

Nick Tol kende een roerige week. Hij kondigde zijn vertrek aan bij Spakenburg, zag zijn neef Kees Tol verbannen worden naar het tweede elftal en scoorde de openingstreffer tegen Jong Sparta: “Ik wist dat Michael Lanting altijd loert op dat soort ballen. Het was Philip Ties of ik. Maar ik dacht: ik neem hem gewoon, desnoods knallen we op elkaar”, vertelde hij na afloop aan TweedeDivisie.org.

Wij waren heel effectief

De vleugelspeler erkende dat het in Rotterdam ook heel anders had kunnen aflopen: “Jong Sparta had het betere veldspel, maar wij waren heel effectief. Op basis daarvan zou je de overwinning verdiend kunnen noemen. Maar zij kregen in de beginfase wel twee goede kansen. Gaan die erin, dan krijg je een heel andere wedstrijd.”

Afsluiten met handhaving

Door zege op Het Kasteel kan Spakenburg zich nog handhaven in de Tweede Divisie: “Ik had eigenlijk gehoopt dat AFC zou verliezen, maar het belangrijkste is dat we in ieder geval rechtstreekse degradatie hebben afgewend. Want ik wil hier graag mooi afsluiten, ook al zou dat in deze situatie met handhaving zijn.”

Kees is Kees

De Volendammer zag bovendien zijn neef Kees vanwege diens houding teruggezet worden naar het tweede elftal: “Kees is Kees. Ik speel vier jaar met hem samen en ken hem niet anders. Ook in het jaar dat hij er twintig inschoot, was hij zo. Maar goed, het is iets tussen hem en de trainer.” In het slotduel van het reguliere seizoen treffen de Blauwen Katwijk: “We willen nog steeds winnen van Katwijk, ook al staat nu vooral prestige op het spel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD