zondag, maart 7, 2021
Home Competities Tweede Divisie VERSLAG | Toeschouwers grote winnaar bij gelijkspel Scheveningen en HHC

VERSLAG | Toeschouwers grote winnaar bij gelijkspel Scheveningen en HHC

Scheveningen en HHC hebben zaterdagmiddag een zeer vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld aan de toeschouwers die de regen hadden getrotseerd. In een zeer open wedstrijd waar beide ploegen vol voor de winst gingen was het spektakel vooral aan het begin van beide helften te beleven. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en het laatste fluitsignaal had geklonken was de uiteindelijke stand die op het bord stond 3-3. Brandon Robinson (Scheveningen) en Rob van der Leij (HHC) scoorden allebei tweemaal.

- Advertentie -

Lange onderbreking
Na twee afgelaste wedstrijden door het toedoen van Koning Winter mocht HHC Hardenberg zich zaterdagmiddag weer opmaken voor een wedstrijd. Het is alweer drie weken geleden dat de Hardenbergse formatie van Gert Jan Karsten voor het laatst mocht aantreden. In en tegen Spakenburg werd er wél gewonnen en zo heeft de coach nog de uitstekende 100 procent score dit kalenderjaar. Vooral rechtsback Danny Bouws zal de wedstrijd nog goed herinneren, doordat hij door blessures bij keepers Ramon Nijland en Jorn-Jan van de Belt ineens zelf de keepershandschoenen aan moest trekken. De verdediger kwam echter amper in de problemen en hield de nul. Vandaag mocht Bouws gewoon weer zijn vertrouwde plaats innemen, want onder de lat was er weer plaats voor de herstelde Nijland.

Steeds minder zorgen
Thuisploeg Scheveningen verloor vorige week weliswaar van titelkandidaat IJsselmeervogels, maar mag ook zeker terugkijken op een prima start van 2019. De Schollekoppen versloegen onder andere directe concurrent FC Lienden en is nu bijna uit de degradatiezone gekropen. Ook konden de Scheveningers met goede moed aantreden tegen HHC, want in begin september won de ploeg van John Blok er met 0-1 en was de 195 km lange terugreis zeer aangenaam.

Snelle voorsprong
Of het gebrek aan wedstrijdritme lag of de lange busreis valt te bezien, maar de Hardenbergers werden op alle fronten voorbij geknald door de thuisploeg. Elk duel viel in het voordeel van de thuisploeg en de energie die de Schollekoppen in de wedstrijd stak overblufte HHC volledig. De thuisploeg stond na 10 minuten zelfs al op een royale, maar verdiende 2-0 voorsprong. In beide gevallen was het natuurlijk Brandon Robinson die de treffer op zijn naam mocht schrijven. Eerst werd, na een goede rush van Kevin Gomez Nieto, de bal beheerst in de verre hoek gegleden en bij de tweede goal was de aanvaller de meest oplettende bij een klutssituatie in het zestienmetergebied. De fans van HHC konden alleen maar verbaasd toekijken naar hoe hun club simpel aan de kant werd gezet. Voor Robinson was het al weer de derde keer in vier wedstrijden dat de spits minimaal twee doelpunten maakte.

HHC krijgt meer grip
Na de goals van Robinson ging de Scheveningse storm wat liggen. De thuisploeg werd gedurende de eerste helft slordiger en kreeg HHC niet meer zo onder druk als in de beginfase. De Hardenbergers kregen wat meer grip op de wedstrijd en mochten het spel bepalen. Keeper Björn Bénard van Scheveningen zag steeds vaker de aanvallers voor zijn neus verschijnen, maar het takenpakket van de keeper bestond vooral uit het plukken van hoge bakken uit corners en voorzetten. Geen probleem voor de vaak zo betrouwbare goalie. Pogingen van Rick Hemmink en Rob van der Leij vlogen ook nog eens ruim over de goal, dus van écht concreet doelgevaar was nog geen sprake. Keeper Ramon Nijland kon, met de voeten, op slag van rust nog de 3-0 van (uiteraard) Brandon Robinson voorkomen, anders had het doek voor het zwakspelende HHC al bij rust definitief gevallen. Dit was nu allesbehalve het geval toen spits Rob van der Leij vlak voor rust weer hoop gaf aan zijn team. De spits verlegde een vrije trap van Glenn Kobussen net voldoende om de bal onder Bénard door te krijgen. HHC leek de spirit weer te pakken, want enkele seconden later had Rick Hemmink nog een enorme kans, éénn op één met de keeper, maar de poging was zwak en betekende dat Scheveningen haar voorsprong nog behield tijdens de rust.

Sterke wissels
De wedstrijd was dus door die goal van Van der Leij allesbehalve beslist. Coach Gert-Jan Karsten besloot dan ook in de rust geen halve maatregelen te nemen en bracht aanvallende krachten Rens van Benthem en Ravelino Junte voor Gouriye en Snelders. Het bleek een uitstekende zet want binnen 9 minuten was de score compleet omgekeerd en stond het ineens 2-3! Eerst was het Rick Hemmink die een pass van invaller Hunte tot goal promoveerde en letterlijk een paar seconden na de aftrap was het opnieuw Van der Leij die een fout van Ruben Koorndijk simpel afstrafte. Lang om te genieten van de voorsprong was er echter niet. Ook de thuisploeg deed een duit in het zakje van deze spectaculaire start van de tweede helft en scoorde óók weer binnen de minuut de 3-3 via Mitchell de Vlugt. Een ongekende gekke fase met 3 goals in 3 minuten. Beide ploegen stonden weer gelijk, maar dat dit nog niet het einde van het spektakel was, voelde je aan alles. Een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwers.

Richting het eind van de wedstrijd zakte het spektakel van de beginfase weer in. Beide ploegen loerden op de overwinning, met HHC lichtelijk in pole position. De gasten konden het voetballend de thuisploeg lastiger maken, terwijl de thuisploeg het meer van inzet moest hebben.

Geen strafschop
De tijd begon voor beide ploegen te dringen maar toch werd er nog vol gas gegeven door beide ploegen. Zowel Nijland als Bénard hielden met twee goede reddingen hun ploeg in de race voor de overwinning. Een hoofdrol was er nog voor scheidsrechter Te Kloeze die diep in de blessuretijd geen penalty gaf voor Scheveningen toen het er toch wel erg op leek dat Tim Peters in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken bij een hectische situatie voor het goal. Bij de thuisploeg schreeuwde iedereen om een strafschop, maar die kwam er dus niet en was de wedstrijd afgelopen. Een eindstand waar, als beide trainers weer zijn afgekoeld, iedereen wel mee kan leven.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES