donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieClubsToenemende Italiaanse interesse voor Senesi

Toenemende Italiaanse interesse voor Senesi

De interesse om Marco Senesi in te lijven laait nog steeds op in Italië. In 2019 al had Filipo Inzaghi namens Bologna interesse in de Argentijnse verdediger evenals  Udinese. In 2021 kwamen daar Napoli en AC Milan bij. Nu zijn ook As Roma en Inter geïnteresseerd.

Senesi is, zoals de meerderheid van de Argentijnse bevolking, van Italiaanse komaf en heeft twee paspoorten. Hij beschikt over de Argentijnse en Italiaanse nationaliteit. De loftrompet die zijn voormalige trainer Dick Advocaat over de voetballer afstak maakte indruk in Italië. Hij prees Senesi met zijn houding, professionaliteit en inzet.

Betrouwbaar en vaardig

Hij staat bekend als een betrouwbare en technisch vaardige en opbouwende verdediger. In Napels is men van mening dat Senesi qua spel vooruitgang heeft geboekt. Men ziet in hem vooral als de opvolger van Koulibaly. Bovendien neemt men aan dat hij als Argentijn graag in hetzelfde blauwe shirt als Maradonna wil voetballen.

Recentelijk kwam het bericht uit Barcelona dat Ronald Araujo mogelijk niet wil bijtekenen. In dat geval willen ze in Barcelona de Senegalees vastleggen. Hierdoor wordt  mogelijkerwijs de weg voor Senesi naar Napoli geplaveid.

Belangstelling Inter en Roma

In ieder geval is Inter op zoek naar een vervanger voor Stefan de Vrij. Marco Senesi staat hoog op de lijst om hem te vervangen. De vice-president Zanetti heeft zelfs een speciale voorkeur voor de speler. Nu heeft ook AS Roma zich gevoegd bij de kandidaten om de Argentijn in te lijven.

Trainer José Mourinho mag voor honderd miljoen euro gaan investeren om van Roma een topclub te maken. Eén van de beoogde nieuwe smaakmakers is Marco Senesi. De kans lijkt groot dat hij het volgend seizoen in Italië te bewonderen valt.

De belangstelling voor Senesi vanuit Italië neemt steeds meer toe. Nu José Mourinho van AS Roma 100 miljoen euro tot zijn beschikking krijgt om te bouwen aan een nieuwe ploeg, wordt de kans alleen maar groter. Aangezien de Argentijn hoog op het verlanglijstje staat.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]