Volg ons
Ole Tobiasen Sparta

Tweede Divisie

Tobiasen: “Jong AZ en Jong Sparta schelen niet veel”

Tobiasen: “Jong AZ en Jong Sparta schelen niet veel”

Liefst vijf zeges op rij boekte Jong Sparta. Bij de beloften van de Kasteelheren valt momenteel alles goed. Zondag werd AFC met 3-1 verslagen. “Zo’n matige wedstrijd als tegen AFC hadden we voor de winterstop gegarandeerd verloren, maar nu zit alles mee en win je dit soort wedstrijden”, glunderde coach Ole Tobiasen tegenover TweedeDivisie.org.

Verschil met Derde Divisie best behoorlijk

Toch wilde de Deense coach niet louter van geluk spreken: “Het begint er bij dat de jongens tot het eind blijven knokken voor een goed resultaat. Zo dwing je het geluk ook een beetje af.” Door de vijf zeges op rij is het degradatiegevaar voor de Rotterdammers volledig geweken: “Daar ben ik blij mee, want we willen graag in de Tweede Divisie blijven. Dit is een goede competitie om onze talenten in door te ontwikkelen. In mijn beleving is het verschil in niveau tussen de Tweede en Derde Divisie namelijk best behoorlijk.”

Ervaren wat mannenvoetbal is

Tobiasen hoeft dan ook niet per sé in de toekomst te promoveren met Jong Sparta: “We hoeven Jong AZ niet achterna, hoewel we niet veel voor ze onderdoen. Niet voor niets hebben we ze in een onderling duel verslagen. Maar voor ons staat opleiden voorop. Mijn spelers hebben dit seizoen echt ervaren dat mannenvoetbal wat anders vraagt dan het jeugdvoetbal op maandagavond.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie