woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTobiasen: "Jong AZ en Jong Sparta schelen niet veel"

Tobiasen: “Jong AZ en Jong Sparta schelen niet veel”

Liefst vijf zeges op rij boekte Jong Sparta. Bij de beloften van de Kasteelheren valt momenteel alles goed. Zondag werd AFC met 3-1 verslagen. “Zo’n matige wedstrijd als tegen AFC hadden we voor de winterstop gegarandeerd verloren, maar nu zit alles mee en win je dit soort wedstrijden”, glunderde coach Ole Tobiasen tegenover TweedeDivisie.org.

Verschil met Derde Divisie best behoorlijk

Toch wilde de Deense coach niet louter van geluk spreken: “Het begint er bij dat de jongens tot het eind blijven knokken voor een goed resultaat. Zo dwing je het geluk ook een beetje af.” Door de vijf zeges op rij is het degradatiegevaar voor de Rotterdammers volledig geweken: “Daar ben ik blij mee, want we willen graag in de Tweede Divisie blijven. Dit is een goede competitie om onze talenten in door te ontwikkelen. In mijn beleving is het verschil in niveau tussen de Tweede en Derde Divisie namelijk best behoorlijk.”

Ervaren wat mannenvoetbal is

Tobiasen hoeft dan ook niet per sé in de toekomst te promoveren met Jong Sparta: “We hoeven Jong AZ niet achterna, hoewel we niet veel voor ze onderdoen. Niet voor niets hebben we ze in een onderling duel verslagen. Maar voor ons staat opleiden voorop. Mijn spelers hebben dit seizoen echt ervaren dat mannenvoetbal wat anders vraagt dan het jeugdvoetbal op maandagavond.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD