zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTitelstrijd ditmaal onbeslist; De Treffers verliest na twee maanden

Titelstrijd ditmaal onbeslist; De Treffers verliest na twee maanden

De herhaling van de kampioenstrijd van vorig seizoen is onbeslist geëindigd. FC Lienden en Excelsior Maassluis kwamen tot 1-1. Barendrecht nam de punten mee uit Groesbeek, waardoor De Treffers voor het eerst sinds twee maanden tegen een nederlaag aanliep.

FC Lienden – Excelsior Maassluis 1-1

In de openingfase was Abderrahim Loukili een aantal keer gevaarlijk. Een schot van twintig meter ging over en een poging na een kwartier ging naast. Na twintig minuten was hij zelfs heel dichtbij de openingstreffer. De topscorer van de Tweede Divisie raakte de binnenkant van de paal en niemand kon vervolgens de rebound afronden. Jean Paul van Leeuwen redde ook nog op een kopbal van Mo Ajiach, waarop Maassluis uit een goed lopende aanval voor het eerst gevaarlijk kan worden. Er volgde een corner en deze kopt Kevin Vink binnen. In de tweede helft wist FC Lienden de kansen wel om te zetten in een doelpunt. De voorzet van Jermo Wilsterman ging namelijk via een Maassluis-been tegen de touwen. Inmiddels waren De Vogel en Fennebeumer ingevallen, die Lienden meer energie gaven. Loukili raakte ook nog eens de lat na een solo, maar scoren deed de thuisploeg niet meer.

De Treffers – Barendrecht 1-2

In een gelijk opgaande eerste helft wist Barendrecht in de slotfase het verschil te maken. Max van Dijk werkte een corner binnen en drie minuten later wisten de bezoekers een razendsnelle counter af te ronden. Richie Basoski gaf het laatste zetje voor 0-2. Direct na de thee kwam De Treffers terug in de wedstrijd. Er werd een penalty gegeven en Nick de Bondt schoot overtuigend raak. Vanaf dat moment was het tegenhouden voor Barendrecht en kwam de thuisploeg een paar keer heel dichtbij de gelijkmaker. Met name doelman Marc van Splunter stond de ploeg uit Groesbeek in de weg, waardoor De Treffers voor het eerst in twee maanden verloor. Positief punt was de rentree van Jan-Willem Stronks na ruim een jaar.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD