Volg ons

Eerste Divisie

Titelkandidaten Fortuna Sittard en NEC pakken vrij eenvoudig de drie punten

Titelkandidaten Fortuna Sittard en NEC pakken vrij eenvoudig de drie punten

Fortuna Sittard en NEC kunnen met een goed gevoel terugkijken naar de tweede paasdag. De kandidaten voor de titel in de Jupiler League wisten in het eigen stadion met fraaie cijfers af te rekenen met respectievelijk Helmond Sport (3-0) en Telstar (3-0).

Fortuna Sittard – Helmond Sport
De trotse lijstaanvoerder van de Jupiler League begon zeer sterk aan het duel met Helmond Sport. In de zesde minuut was het al raak voor Fortuna Sittard, Lars Hutten werd op het wedstrijdformulier genoteerd als doelpuntenmaker (1-0). Twee minuten later kon het thuispubliek weer juichen voor een treffer. Zwak verdedigen van Helmond Sport betekende de 2-0 van Michael Pinto. Na twaalf minuten spelen kreeg Hutten een enorme kans om het duel voortijdig te beslissen. Hij zag de bal echter over het doel van Helmond Sport zeilen. In de 53ste minuut werd de eindstand bepaald op 3-0 door een treffer van Lisandro Semedo.

NEC – Telstar
Het publiek in Nijmegen stond na twee minuten al op van de zitplaats. Michael Heinloth stoomde op aan de rechterkant van het veld en schoot de bal vervolgens fraai binnen (1-0). Vijf minuten later werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar de kopbal van Braken verdween niet achter de doelman van de ploeg uit Velsen. NEC kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden, maar wist deze niet te benutten. In de 35ste minuut leek de tweede treffer slechts een kwestie van tijd toen Arnaut Groeneveld vanaf de elfmeterstip aan mocht leggen. Hij miste echter voor de derde keer dit seizoen een strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch nog een keer raak voor de thuisploeg. Een hoekschop van Groeneveld werd binnengekopt door Wojciech Golla (2-0).

De tweede helft was slechts een paar minuten bezig toen Telstar de volgende klap moest incasseren. Sno kreeg na een overtreding op de zeer sterk spelende Kadioglu voor de tweede keer de gele kaart en moest dus vertrekken met rood. Kadioglu bepaalde de eindstand op 3-0, dit na een fraaie actie van Achahbar.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie