woensdag, december 8, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieTitelkandidaten Fortuna Sittard en NEC pakken vrij eenvoudig de drie punten

Titelkandidaten Fortuna Sittard en NEC pakken vrij eenvoudig de drie punten

Fortuna Sittard en NEC kunnen met een goed gevoel terugkijken naar de tweede paasdag. De kandidaten voor de titel in de Jupiler League wisten in het eigen stadion met fraaie cijfers af te rekenen met respectievelijk Helmond Sport (3-0) en Telstar (3-0).

Fortuna Sittard – Helmond Sport
De trotse lijstaanvoerder van de Jupiler League begon zeer sterk aan het duel met Helmond Sport. In de zesde minuut was het al raak voor Fortuna Sittard, Lars Hutten werd op het wedstrijdformulier genoteerd als doelpuntenmaker (1-0). Twee minuten later kon het thuispubliek weer juichen voor een treffer. Zwak verdedigen van Helmond Sport betekende de 2-0 van Michael Pinto. Na twaalf minuten spelen kreeg Hutten een enorme kans om het duel voortijdig te beslissen. Hij zag de bal echter over het doel van Helmond Sport zeilen. In de 53ste minuut werd de eindstand bepaald op 3-0 door een treffer van Lisandro Semedo.

NEC – Telstar
Het publiek in Nijmegen stond na twee minuten al op van de zitplaats. Michael Heinloth stoomde op aan de rechterkant van het veld en schoot de bal vervolgens fraai binnen (1-0). Vijf minuten later werd de voorsprong bijna verdubbeld, maar de kopbal van Braken verdween niet achter de doelman van de ploeg uit Velsen. NEC kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden, maar wist deze niet te benutten. In de 35ste minuut leek de tweede treffer slechts een kwestie van tijd toen Arnaut Groeneveld vanaf de elfmeterstip aan mocht leggen. Hij miste echter voor de derde keer dit seizoen een strafschop. In de blessuretijd van de eerste helft was het dan toch nog een keer raak voor de thuisploeg. Een hoekschop van Groeneveld werd binnengekopt door Wojciech Golla (2-0).

De tweede helft was slechts een paar minuten bezig toen Telstar de volgende klap moest incasseren. Sno kreeg na een overtreding op de zeer sterk spelende Kadioglu voor de tweede keer de gele kaart en moest dus vertrekken met rood. Kadioglu bepaalde de eindstand op 3-0, dit na een fraaie actie van Achahbar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS