Volg ons

Eerste Divisie

Titel ver weg voor NEC na opnieuw nederlaag tegen Jong Ajax

Titel ver weg voor NEC na opnieuw nederlaag tegen Jong Ajax

NEC heeft ook de herkansing van het duel tegen Jong Ajax. Een treffer, halverwege de eerste helft, van Dennis Johnsen was beslissend: 1-0.

Bijleveld
Het duel op de Toekomst moest worden overgespeeld omdat tijdens de eerdere ontmoeting, die Jong Ajax met 2-0 won, aan Amsterdamse zijde Teun Bijleveld meedeed, terwijl die geschorst was. Maar doordat de KNVB verzuimde Ajax te informeren, speelde de middenvelder toch. Bij het overspeelduel ontbrak Bijleveld logischerwijs wel.

Spijkerhard duel
De herkansing betekende voor NEC dat het een nieuwe kans kreeg om de titelstrijd met Fortuna weer spannend te maken. Het duel begon spijkerhard, met charges van onder meer Ajacied Matusiwa, die rijp was voor rood. De scheidsrechter Van de Graaf gaf slechts geel. Het hele duel zou behoorlijk hard blijven. Na rust kwam NEC wat beter voor de dag, kreeg het via Groeneveld en Jari Schuurman, grote kansen, maar verzuimde te scoren. Zo eindigde het duel in 1-0 en heeft Fortuna Sittard toch twee punten marge op NEC met nog twee duels te spelen. Jong Ajax is koploper, maar kan zoals bekend niet promoveren.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie