maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTimmermans blijft basiskeeper bij Spakenburg: "De nummer één"

Timmermans blijft basiskeeper bij Spakenburg: “De nummer één”

Theo Timmermans is deze zomer per toeval aan komen waaien bij Spakenburg, maar inmiddels heeft hij in de Tweede Divisie nog geen minuut gemist. Daar gaat voorlopig ook geen verandering in komen, zo laat trainer Hans van de Haar weten. Timmermans werd aangetrokken door blessures bij alle drie de goalies van de Blauwen.

Jaar zonder club

Richard Arends en Maurits Schmitz leken deze zomer te gaan strijden om de plaats onder de lat. Arends had al een jaar de bank warm gehouden achter Barry Ditewig en zou kunnen doorschuiven. Schmitz kwam juist over van Go Ahead Eagles. Ze raakten echter allebei geblesseerd. Timmermans mocht daarop een proefwedstrijd spelen en kreeg een contract. Met uitzondering van één grote blunder tegen Jong Vitesse is hij een stabiele kracht gebleken voor Spakenburg. En dat terwijl hij een jaar zonder club zat.

Vijf fitte keepers

De druk is inmiddels opgevoerd voor de voormalig keeper van Harkemase Boys, SC Veendam en FC Volendam. “We hebben nu vijf fitte keepers, maar het gaat goed en de trainer spreekt vertrouwen in me uit“, zo zegt Timmermans tegenover De Gooi en Eemlander. Trainer Van de Haar onderschrijft de lezing van zijn keeper. “Theo is nummer één. Dat ga ik niet veranderen omdat hij vorige week een fout maakte. Een keeper heeft vertrouwen nodig om te presteren.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD