maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagTillema: "Tweede Divisie wordt hele mooie competitie"

Tillema: “Tweede Divisie wordt hele mooie competitie”

Met de openingtreffer deed Joel Tillema zijn oude club Spakenburg pijn. “Maar daar heb ik zeker geen rancuneuze gevoelens bij. Ik ben hier op een goede manier weggegaan en vind het gewoon mooi om dit soort wedstrijden te winnen”, vertelde hij na afloop aan TweedeDivisie.org.

Plotseling keer het om

Tillema zag hoe Rijnsburg eigenlijk haar gewenste scenario perfect zag uitkomen: “Wij hoefden niet, terwijl Spakenburg niet echt kwam. Dat zal wellicht saai zijn voor de neutrale toeschouwers, maar voor ons in het veld was het eigenlijk heerlijk. Na de 0-1 dacht ik dat we ze al hadden, maar dan keert het na rust toch nog plotseling om. Maar ook in die fase had ik wel het idee dat als we iets zorgvuldiger zouden zijn in balbezit dat we dan nog zeker zouden gaan scoren, en dat gebeurde ook.”

Eerst een team worden

De revelatie van Rijnsburgse Boys, die toonde als linksbuiten nog belangrijker te zijn dan als back, kijkt uit naar de Tweede Divisie: “Mooi dat ook FC Lisse erbij komt, dat wordt een mooie competitie. Ik ben echt heel erg blij met de promotie.” Wat de doelstelling voor de Uien wordt kan Tillema nog niet zeggen: “Er komen goede jongens bij, maar het zal eerst nog een team moeten worden. Daarom gaan we dit nu eerst vieren, dan lekker op vakantie en dan zien we in de voorbereiding wel weer.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD