maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieTies: "Spakenburg begint iedere week zwak"

Ties: “Spakenburg begint iedere week zwak”

Spakenburg is er afgelopen weekend niet in geslaagd om verder afstand te nemen van de gevarenzone. Er werd gelijk gespeeld tegen Jong FC Twente en dat had volgens aanvoerder Philip Ties weer te maken met matige start van zijn ploeg.

Zwakke start

Tegen de hekkensluiter van de Tweede Divisie kwam Spakenburg op achterstand en dat was volgens Ties op dat moment terecht. “We beginnen elke week zwak en daar proberen we ons iedere week voor te behoeden, maar dat lukt weer niet en dan kom je op achterstand”, klaagde hij tegenover RTV Utrecht. Vervolgens was Spakenburg genoodzaakt om de strijdwijze aan te passen. “Dan moet je opportunistischer gaan spelen en dan valt die bal een paar keer goed en komt het vertrouwen terug. Dan maak je snel 1-1 en denk je dat je door kunt drukken, maar dat lukt helaas niet. We hadden gewoon drie punten moeten pakken vandaag.”

Kansen

Met name in de tweede helft kreeg Spakenburg voldoende kansen om op voorsprong te komen tegen Jong FC Twente, nadat Ties de 1-1 had gemaakt. Bij de captain spookte de grote kans die hij zelf kreeg nog door het hoofd. “Die voorzet van Thijs (Hendriks, red.) moet er gewoon in. Ik wilde de bal daar hebben en dan komt-ie een keertje en dan kop ik de bal recht op de keeper. Dat kan ook een keertje gebeuren. Je staat wel op de goede plek en de aanval liep goed. Ik denk niet dat dat het alleen was. Er ging nog een bal op de lat, wat balletjes voor langs en een afgekeurde goal.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD