maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTiental van AFC moet in slotfase van Amsterdamse derby buigen voor ASV...

Tiental van AFC moet in slotfase van Amsterdamse derby buigen voor ASV De Dijk

ASV De Dijk mag blijven dromen van succes in de strijd om de KNVB Beker. De ploeg won de uitwedstrijd van AFC (0-2). Het verschil in de derby werd pas gemaakt in de laatste vijf minuten. De Koninklijke HFC had zondag weinig problemen met Westlandia (4-0).

Aanvallende intenties De Dijk
Trainer/coach Jochem Twisker van ASV De Dijk verscheen aan de aftrap met een op papier zeer aanvallend ingestelde formatie. Er waren onder andere basisplaatsen voor de nieuwe aanwinsten Loukili en Jack Tuyp. Laatstgenoemde aanvaller kreeg in de eerste twintig minuten twee grote mogelijkheden om de bezoekers op voorsprong te zetten, maar daar slaagde hij echter niet in. Na ongeveer 32 minuten spelen kon de eerste echte kans genoteerd worden voor AFC. Doelman Verhoeven wist echter de inzet van Jonathan Richard van dichtbij te keren. De laatste mogelijkheid voor de pauze was ook voor de thuisploeg, maar nu kon Van den Brink de doelman van De Dijk niet passeren.

Rode kaart en treffers in tweede bedrijf
In de tweede helft was het lang wachten op echte grote kansen voor een van de doelen. In de 71ste minuut moest doelman Joey Potveer, de vervanger van de geblesseerde Patrick Zonneveld, ingrijpen op een inzet van El Gourari. Zes minuten later moest AFC verder met één man minder nadat Nijpels voor de tweede keer de gele kaart moest ontvangen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was Harry Zwarthoed verantwoordelijk voor de 0-1 in het voordeel van ASV De Dijk. In de 88ste minuut werd het duel helemaal beslist toen Loukili de 0-2 aan liet tekenen.


Koninklijke HFC heer en meester tegen Westlandia

De Koninklijke HFC had zondagmiddag zoals verwacht weinig problemen om de volgende ronde van de KNVB Beker te bereiken. De ploeg uit de tweede divisie was in eigen huis met 4-0 te sterk voor het één divisie lager uitkomende Westlandia. Na negentien minuten spelen kwam de thuisploeg op 1-0 door een treffer van Beeren (foto), dit na goed voorbereidend werk van Olsthoorn en Tamerus. Net voor de pauze werd de voorsprong verdubbeld door Daniël van Son. In de tweede helft wisten Beeren en Van Son wederom het net van de tegenstander te vinden waardoor de eindstand werd bepaald op 4-0.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD