dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlClubsKoninklijke HFCTiener Tom Carbaat klopt nadrukkelijk op de deur bij HFC

Tiener Tom Carbaat klopt nadrukkelijk op de deur bij HFC

Elk nadeel heeft zijn voordeel. HFC verloor woensdag voor de derde keer op rij. Nu was OFC met 2-1 te sterk. Trainer Gertjan Tamerus gaf wederom de voorkeur aan de ‘vaste elf’. Met uitzondering dat Roy Castien de plek van de geblesseerde Sietse Brandsma innam. In de rust paste de trainer wel een wissel toe die gevolgen kan hebben voor de komende duels. De 16-jarige Tom Carbaat kwam in het veld als linker centrale verdediger.

Tom Carbaat is zestien lentes en werd weggestuurd bij AZ. Daar was hij linksback in een 4-3-3-systeem maar bij Koninklijke HFC maakte hij in de voorbereiding al indruk als linker centrale verdediger in een 5-3-2-systeem. Tegen Jong Ajax maakte hij indruk en ook tegen Jong AZ deed hij verdienstelijk mee. En dat is knap voor een puber die pas afgelopen februari aansloot in de jeugdopleiding van HFC.

boekhouder rotterdam

Gertjan Tamerus herkende het talent in de tiener en liet hem al snel meetrainen. ,,Ik heb direct geinformeerd bij de spelers wat zij van Tom vonden. Die mening was zeer positief.”

Carbaat voelt zich ook als een vis in het water in het 5-3-2-systeem. ,,Ik heb meer vrijheid in mijn spel, meer plezier en meer ruimte. Carbaat is 1.84 meter en komt uit Assendelft. ,,Je begrijp dat ik nog niet mag autorijden dus mijn ouders brengen me elke training en wedstrijd.’’

Vorig seizoen baarde Gertjan Tamerus ook al opzien door de 17-jarige keeper Duke Verduin te laten debuteren. Hij en de 19-jarige Déron Payne verdienden daarna een transfer naar een BVO.

Verduin zit tegenwoordig op de bank bij PEC Zwolle en Payne heeft een driejarig contract bij FC Volendam en speelde recentelijk mee met Jong Volendam.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD