maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlClubsBlauw Geel'38Tien EVV’ers stunten door Blauw Geel’38 in eigen huis met 1-0 te...

Tien EVV’ers stunten door Blauw Geel’38 in eigen huis met 1-0 te verslaan.

Wat voetbal af en toe zo leuk kan maken is het onvoorspelbare. Zo ook deze middag op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel waar middenmoter Blauw Geel’38 het Limburgse EVV ontving; een ploeg die op de voorlaatste plaats in de 3e Divisie bivakkeerde en de punten heel hard kon gebruiken.

De eerste 30 minuten waren niet boeiend, verre van dat. Zowel de thuisclub als de bezoekers hadden de grootste moeite om kansen te creëren. Het spel speelde zich dan ook hoofdzakelijk op het middenveld af. Danny Verbakel was de uitzondering op de regel; hij scoorde in de 8e minuut maar de treffer kon geen genade vinden in de ogen van arbiter Barry Huizinga: buitenspel.

De wedstrijd leek te kantelen in de 31e minuut toen de doorgebroken Koen van der Zanden net buiten het strafschopgebied op weg naar het doel onderuit werd gehaald door de 42-jarige EVV-doelman Michel Vercruysse. De onverbiddelijke straf: rode kaart. Rick Geenen werd geslachtofferd bij EVV en Tijn Becker heette de nieuwe doelman.

Vanaf dat moment zou het eenrichtingsverkeer gaan worden en was het wachten op de openingstreffer van Blauw Geerl’38 om dan vervolgens te zien hoe EVV de definitieve genadeklap zou krijgen. Dat viel echter tegen want EVV was geenszins van plan zich gewillig naar de slachtbank te laten leiden. Integendeel; in Stijn Keulen en Juul Respen had men voorin een tweetal spelers die levensgevaarlijk waren.
En alhoewel EVV het laatste kwartier van de eerste helft zonder kleerscheuren door wist te komen het men zelfs bijna voor de thee nog heel brutaal een voorsprong genomen.
Bij een counter in de 44e minuut kon Respen ten koste  van een corner nog gestuit worden door Migiel Zeller, maar het had een waarschuwing moeten zijn voor de thuisclub.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een verwoed aanvallend Blauw Geel’38 en een EVV dat geen krimp gaf. Het was allemaal niet mooi maar dat was van ondergeschikt belang. Het tiental van EVV vocht als leeuwen, bleef correct voetballen(scheidsrechter Huizinga kon de kaarten op zak houden deze middag), reservedoelman Becker greep enkele malen kordaat in en EVV ging zelfs geloven dat er hier in Veghel minimaal een punt te halen zou zijn.

Dat geloof werd na de 60e minuut gesterkt want uit een van de schaarse aanvallen was het Juul Respen die EVV brutaal aan de leiding bracht.(0-1)
Een stunt was in de maak.

En deed Blauw Geel’38 dan helemaal niets?
Zeker wel. Het bleef verwoed aanvallen; er ontstonden ook af en toe hachelijke momenten voor het Limburgse doel die echter niet leidden tot de gelijkmaker waar iedereen op zat te wachten. Een schot van Tom Dekkers ging voorlangs, keeper Becker redde op een kopbal,
Verbakel probeerde het met een keihard schot dat rakelings over ging.
Wat de thuisclub ook probeerde; de Limburgse Veste was deze middag onneembaar en dat ondanks een man meer.
En zo liep Blauw Geel dus tegen een niet ingecalculeerd verlies op hetgeen pijn deed.
Niet bij EVV dat in de eerste vijf minuten in de kleedkamer nog niet kon geloven dat het zojuist voor een enorme stunt had gezorgd getuige de stilte die er heerste. Toen het  eenmaal doorgedrongen was dat er 3 belangrijke punten mee naar Echt gingen barstte het feest los.

Leo Beckers: Een hele blije trainer

De 61-jarige trainer van EVV Leo Beckers kon het nog amper bevatten. Een uur lang gespeeld met 10 man en dan ook nog de volle winst wegkapen.
“ Deze zege kwam op het juiste moment. Vergeet niet dat wij sinds oktober niet meer gewonnen hebben. Wel een aantal keren gelijk gespeeld maar dat telt niet echt aan. Door zo’n overwinning als vanmiddag krijgt de groep weer een flinke dosis zelfvertrouwen en dat kunnen we best gebruiken in de 2e kompetitiehelft”.

Was de rode kaart voor Michel Vercruysse terecht?

“ We hoopten dat de scheidsrechter de overtreding met wellicht met geel af zou doen maar dat was eigenlijk hopen tegen beter weten in. Michel blokkeerde de aanvaller en als hij dat niet gedaan zou hebben zou het een doelpunt geworden zijn. Jammer maar terecht dus!

En wat vond Vercruysse er zelf van?

Hij was het wel met zijn trainer eens.
“Ik hoopte dat hij het af zou doen met geel, maar als ik eerlijk ben was het een terechte rode kaart. Ik ben wel blij dat ze met z’n tienen geknokt hebben als echte leeuwen. Dat hadden ze nodig want we hebben het de laatste maanden moeilijk gehad.
Vercruysse is bezig aan zijn laatste seizoen bij EVV. Op 42-jarige leeftijd is het mooi geweest voor de Belg. De laatste 12 seizoenen is hij eerste keus geweest bij de ploeg uit Echt.

Wat gaat de toekomst brengen voor Vercruysse?

“Ik stop niet met keepen. Ik ga lekker spelen bij Genk v.v., daar voetbalt mijn zoontje ook en daarnaast train ik daar ook wat jeugdkeepertjes en, niet onbelangrijk, ik heb meer familytime. Dat trainen van keepers wil ik graag uit gaan bouwen in de komende jaren. Maar eerst alles in het werk gaan stellen om EVV in de 3e Divisie te houden”.

Niels van Casteren:
Ik kan mijn team alleen verwijten dat ze niet gescoord hebben…..

De trainer van de thuisploeg, Niels van Casteren, was-zoals altijd-rustig:
“Het enige dat ik mijn elftal kan verwijten is dat ze geen doelpunt gemaakt hebben. Ze hebben hard gewerkt, waren 90% van de tijd de bovenliggende partij maar konden niet door de Limburgse verdediging heenkomen. Het was dus vanmiddag geen voordeel dat we een man meer hadden gedurende een uur. Op het eind dacht ik dat we de overwinning alsnog over de streep zouden trekken maar ook in de slotfase stond het vizier niet op scherp. Jammer. Zaak om de volgende wedstrijd in winst om te zetten willen we niet onnodig in de problemen komen”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD