vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsBe Quick 1887Thomas Careman (Be Quick 1887) ontsnapt aan directe degradatie: 'Helemaal los van...

Thomas Careman (Be Quick 1887) ontsnapt aan directe degradatie: ‘Helemaal los van blijdschap’

Be Quick 1887 leek zondagmiddag af te stevenen op directe degradatie uit de Derde Divisie van het zondagvoetbal. In de slotseconde van de wedstrijd tegen Jong Vitesse wist de ploeg echter alsnog de broodnodige gelijkmaker te produceren (3-3). Dit tot grote opluchting van Thomas Careman die iedereen binnen en buiten het speelveld helemaal los zag gaan na de bevrijdende treffer.  

Ruime achterstand
,,In de eerste helft hadden wij het heel moeilijk tegen Jong Vitesse, dat volgens mij met veel andere spelers in het veld stond dan anders het geval was. Deze jongens wilden echt wel en je zag duidelijk dat ze veel kwaliteit hadden. Jong Vitesse kwam op 0-2 door twee vrije trappen. Dat was op dat moment wel wat geflatteerd. Wij zochten na de eerste helft dan ook wel met een neergeslagen gevoel de kleedkamer op”, aldus Careman tegenover Voetbal247.

Verdediger in de spits
In de tweede helft kwam Be Quick 1887 dichterbij, maar kreeg het al snel weer een dreun te verwerken. ,,Nadat Daan Driever in de 55ste minuut de 1-2 wist te maken kwam het vertrouwen bij ons weer helemaal terug. Vervolgens maakte Jong Vitesse vanuit een counter de 1-3, dit kwam met name omdat wij met een 3-4-3 opstelling vol op de aanval speelden. Daarna greep de trainer in en hij bracht Robert Talens, een centrale verdediger in het veld als diepste spits. Hierdoor werd het een 3-3-4 systeem. In de tachtigste minuut viel de 2-3 van Michiel Ruisch, die heel erg goed inviel.”

Ontsnapping
De thuisploeg deed alsnog wat het moest doen, één punt pakken tegen Jong Vitesse.  ,,Vervolgens speelden wij echt alles of niets en in de 83ste minuut maakte ik een treffer, die werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. We drongen steeds meer aan en we kregen echt heel veel kansen om gelijk te maken. In de 99ste minuut, er werd terecht veel blessuretijd bijgeteld,  werd het dan eindelijk 3-3 door Robert Talens. Er was een prachtige opkomst van supporters van Be Quick 1887 en iedereen ging helemaal los van blijdschap na deze treffer. Na het doelpunt werd er direct afgefloten en nu kunnen wij ons dus richten op de nacompetitie.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD