maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlZaterdag BClubsThomas Amende en Thijs Laan stoppen per direct bij SDC Putten

Thomas Amende en Thijs Laan stoppen per direct bij SDC Putten

Aanvoerder en verdediger Thomas Amende en doelman Thijs Laan stoppen per direct bij Hoofdklasser SDC Putten. Thomas kampt al ruim 4 jaar met een chronische voetblessure.
Een operatie en revalidatie brachten leverde niet het gewenste resultaat op voor hem.
De pijn bleef en na lang nadenken kwam Thomas tot het besluit om per direct afscheid te nemen van het voetballen en zijn carrière te beëindigen.

Trainer Mark Bakker over Amende: “Hij is voor onze hoofdmacht van onschatbare waarde geweest. Een enorm gemis”. Thomas speelde 3 seizoenen voor Sparta Nijkerk om vandaaruit de stap te maken naar het naburige SDC Putten, waar hij aan zijn achtste jaar bezig is .Amende was niet alleen in het veld van waarde; ook buiten het veld liet hij zich gelden. Hij was lid van de spelersraad en leverde een bijdrage aan evenementen of andere zaken rond het team. Dat het stoppen van Amende er aan zat te komen was wellicht nog wel te verwachten maar geheel onverwachts was de mededeling van de 21-jarige Thijs Laan dat ook hij per direct stopt.
Mark Bakker: ” Met de mededeling van Thijs zijn we allemaal compleet verrast. Dit zag niemand aankomen. Enkele weken geleden tekende hij nog voor een derde jaar bij en nu kiest hij plots voor zijn maatschappelijke carrière”.
Overigens heeft SDC de opvolger van Laan al binnen in de persoon van Joar Terpstra, de tweede doelman van de Puttenaren.
Herman van Diejen

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD