woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieThom Haye heeft zinnen gezet op transfer naar SC Heerenveen

Thom Haye heeft zinnen gezet op transfer naar SC Heerenveen

Als het aan Thom Haye ligt heeft hij zijn laatste wedstrijd gespeeld voor NAC Breda. De bij AZ opgeleide middenvelder staat namelijk in de nadrukkelijke belangstelling van SC Heerenveen en daar heeft Haye zelf wel oren naar.

Vrijdagavond speelde Thom Haye nog met zijn ploeg NAC Breda tegen FC Volendam (eindstand: 0-0, red.). Na afloop van het duel in het Rat Verlegh-stadion sprak Haye, die nog tot de zomer van 2023 onder contract staat in Breda, met de verslaggevers van ESPN. “Ik ga er vanuit dat ik vandaag de laatste wedstrijd voor NAC heb gespeeld.” gaf de 26-jarige middenvelder aan. “Ik weet het natuurlijk niet helemaal zeker, maar ik ga er wel vanuit.”

Eerder kwam al naar buiten dat het meest recente bod uit Friesland ongeveer de helft zou bedragen van het bedrag dat NAC graag zou ontvangen voor de middenvelder. Daarom is Thom Haye is niet te spreken over de houding van zijn huidige club: “Ik snap dat NAC ook wil onderhandelen, maar ik stoor me aan de manier waarop het op dit moment gaat. Ik denk dat SC Heerenveen het netjes doet, door snel en duidelijk te communiceren.” Maar er waren ook mooie woorden voor zijn huidige werkgever: “NAC Breda heeft me veel gebracht, ik zat in een minder fase van mijn carrière en inmiddels heb ik het plezier in voetbal weer teruggevonden. NAC en Breda zijn mij beide heel veel waard.”

In Heerenveen is men dringend opzoek naar een nieuwe middenvelder, na het vertrek van Joey Veerman naar PSV. Ferry de Haan, technisch directeur van de Friezen, geeft bij Voetbal International aan nog altijd te hopen op een akkoord: “We zijn nog steeds in contact om te kijken of we het kunnen afronden, zover is het helaas nog niet.” Naar verluidt heeft SC Heerenveen toch zeker een handvol biedingen uitgebracht, maar staan ze in Breda nog altijd niet te springen om Thom Haye te laten gaan.

Thom Haye kwam in 2020 eerst op huurbasis over van ADO den Haag en sloot niet veel later transfervrij definitief aan bij de selectie van NAC Breda. Hij speelde eerder voor AZ, Willem II en het Italiaanse Lecce.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD